Izvor: Sputnjik
21.08.2023 u 22:00
0

RUSI POSTAJU NEVIDLJIVI: ČAROBNI OGRTAČ koji SAKRIVA SILUETU VOJNIKA – NADLJUDSKO ORUŽJE RUSKE FEDERACIJE (VIDEO)

Eksperti Vojne akademije za radiološku, hemijsku i biološku zaštitu su proizveli poseban troslojni materijal u vidu ogrtača koji može u potpunosti da sakrije siluetu vojnika, piše u dokumentu koji je predstavljen na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2023“.

 – Ova vrsta materijala omogućava da termografske kamere ne prepoznaju vojnika, kao ni dronovi koji koriste infracrvene kamere – navodi se u dokumentu.
Sastoji se od tri sloja: unutrašnjeg sloja koji odbija infracrveno zračenje od tela, srednjeg sloja koji upija to zračenje i spoljnog sloja koji reflektuje infracrveno zračenje iz spoljne sredine.
Zajedno sa tim materijalom je proizvedena i kapuljača sa specijalnim naočarima koje štite od infracrvenih zračenja. Primena ove opreme će omogućiti vojniku da bude neprimetan.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ održava se od 14. do 20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“ na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter