Izvor: NOVOSTI
25.05.2024 u 13:20
0

RUSI SASULI IZRAELCIMA ISTINU U LICE: Moskva udarila Tel Aviv gde najviše boli

TOKOM proteklih meseci vojne operacije u Pojasu Gaze, Izrael nije postigao nijedan od svojih ciljeva i potkopava napore međunarodnih posrednika po pitanju oslobađanja taoca, rekao je za Sputnjik zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

– Izrael nema apsolutno nikakvog podsticaja da obustavi borbena dejstva, uprkos tome što ona traju već sedam meseci. I potpuno je očigledno da nije ispunio nijedan od ciljeva svoje operacije o kojima je govorio premijer Benjamin Netanijahu. Posebno je zabrinjavajuće to što su životi talaca koje drži Hamas očigledno u opasnosti i Izrael ne preduzima ništa da reši problem – rekao je Poljanski.

Kako je dodao, takav stav Tel Aviva otežava napore međunarodnih posrednika koji promovišu prekid vatre u Gazi, a i oslobađanje talaca.

ORBAN ZAGRMEO, ZBOG NJEGOVIH REČI SE TRESE PLANETA! Mađar izneo OPASNU STVAR U JAVNOST, ovo uteruje STRAH U KOSTI

 

Sa druge strane, istakao je Poljanski, SAD imaju poluge pritiska na Izrael, ali ne žele da ih iskoriste. U međuvremenu kritikuju sve pozive da se izraelsko rukovodstvo pozove na odgovornost zbog načina vođenja borbenih dejstava.

– Oni su učinili sve što su mogli da potkopaju predlog da se Palestincima daju puna prava na članstvo u UN. Time su otkrili svoje pravo lice i prave namere u vezi Gaze i Izraela – zaključio je ruski diplomata.

Podsećamo, Međunarodni krivični sud zatražio je nalog za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua zbog ratnih zločina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter