Izvor: Sputnjik
21.06.2022 u 13:45
0

RUSI SPREČILI DESANT KIJEVA NA ZMIJSKO OSTRVO: Nijedan ukrajinski projektil nije uspeo da pogodi cilj!

Ukrajinska vojska je u utorak ujutru pokušala da zauzme Zmijsko ostrvo vazdušnim i artiljerijskim napadima i desantom, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov, navodeći da je protivnik od desanta odustao posle neuspešnog pokušaja raketiranja ostrva.

PUTIN NAJAVIO KOJA RAKETA ĆE BITI VOJSCI NA RASPOLAGANJU: Niko na svetu nema tako moćno oružje!

– Ruska protivvazdušna odbrana je tokom napada na Zmijsko ostrvo uništila sve ukrajinske ciljeve. U vazdušnom napadu je učestvovalo više od 15 ukrajinskih dronova koji su bili navođeni pomoću dva drona „bajraktar – rekao je Konašenkov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oboreno je 14 dronova, kao i četiri rakete i projektil iz sistema „Uragan“.

Nijedan ukrajinski projektil nije uspeo da pogodi cilj, naglasio je Konašenkov.

General je precizirao da su raketni i artiljerijski napadi na Zmijsko ostrvo izvedeni ukrajinskim raketama „točka-U“, projektilima ispaljenim iz višecevnih raketnih bacača „uragan“ i 155-milimetarskih haubica M-777.

Konašenkov je dodao da je u vazdušnom prostoru u oblasti oko Zmijskog ostrva uočen strateški obaveštajni dron američke avijacije „global hok“ RQ-4.

Odgovor na granatiranje naftne platforme

Rusija je visokopreciznim raketama „oniks“ uništila hangare sa bespilotnim letelicama „bajraktar“ TB2 kod Odese kao odgovor na diverzije Ukrajine i na granatiranje naftnih platformi u Crnom moru.

Ruska avijacija je onesposobila dva raketna sistema S-300 u Odeskoj oblasti. Osim toga, na ostrvu Kubanski su uništena dva artiljerijska voda američkih haubica M-777.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo i da Ukrajina sprovodi prinudnu mobilizaciju u Dnjepropetrovsku, Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter