Izvor: RT
30.07.2023 u 22:30
6

RUSI RAZBUCALI SLOVENAČKI TENK SA NACISTIČKIM OZNAKAMA KAO KANTU: M-55S nije dorastao RUSKIM „ČUDOVIŠTIMA“ – LJUBLJANA u GUBITKU 42 MILIONA EVRA!

Slovenija nesebično učestvuje u američkom posredničkom ratu protiv Rusije šaljući Ukrajini svoje oružje. Zapravo - ne baš svoje

Vlada u Ljubljani je pod okriljem NATO bloka ukrajinskim oružanim snagama nedavno tajno poslala šest dronova, a pre toga su iz Slovenije put Kijeva otišli topovi, pešadijska oklopna vozila i 28 modernizovanih tenkova M-55S. Slovenačke vlasti su takvo uplitanje u američki posrednički rat u Ukrajini pravdale očekivanjem da će to naoružanje pomoći Ukrajincima da „odbrane slobodu“, sve dok se pre par dana nisu pojavili prvi snimci tužnog kraja prvog uništenog „slovenačkog“ tenka M-55S. Pa drugog. A potom i trećeg…

Za sada se zna da je prvom tenku sudbinu zapečatila granata „krasnopolj“ odnosno laserski navođeni projektil kalibra 152 milimetara. Video klip je snimljen u rejonu Kremina u oblasti Lugansk.

NAJMASOVNIJI I NAJRAZORNIJI UDAR RUSIJE DO SADA: 12 BOMBARDERA, 10 MIG-ova, 10 KINŽALA, 80 PROJEKTILA, KALIBAR i ONIKS- UKRAJINA u PAKLU MOLI ZA MILOST, POGOĐEN CENTAR NATO, STORM ŠEDOV rakete SPRŽENE (VIDEO)

Tenkom koji je donirala Slovenija upravljali su pripadnici teško desetkovane 47. brigade ukrajinskih snaga.

Slovenački M-55S će svakako biti teško ili nemoguće popraviti jer izraelskih delova nema na lageru, niti je moguće nabaviti nišane Fotone koji se više ne proizvode. Ali ono što je razbesnelo slovenačke poreske obveznike jeste činjenica da je država svih 28 tenkova koje je na mig Vašingtona i NATO pakta morala da izvadi iz depoa i prosledi Ukrajini, pre nekoliko godina bogato modernizovala za sopstvenu vojsku, što je već tada izazvalo dosta povika u slovenačkoj javnost

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “RUSI RAZBUCALI SLOVENAČKI TENK SA NACISTIČKIM OZNAKAMA KAO KANTU: M-55S nije dorastao RUSKIM „ČUDOVIŠTIMA“ – LJUBLJANA u GUBITKU 42 MILIONA EVRA!”

  1. Iz ovog slovenačkog primjera se vidi kako je žalosna uloga vazala. Doduše, Slovenci su na to navikli. Jedino su u Jugoslaviji uživali punu ravnopravnost, pa čak i više od toga, kada se uzme u obzir ekonomsko stajalište. Ali, eto, nije im odgovaralo. Jednom sluga, uvijek sluga.

    38
    1
    Odgovori
  2. Tenkovi i ostala vojna oprema je potrošni material.
    Obično tenk ima priliki za samo par granata, prije nego je onesposobljen.
    Ovi tenkovi su prije za muzej 1955 g, iako su modernizovani.

    12
    1
    Odgovori
  3. Ko sa vetrom spava popisan se budi…napred Slovenci.Imate vi dosta para.25 milijardi eura cuvate po bankama i.jos jedan put toliko po kucama u slamaricama..poklonite malo i ovim Dolfijevima pa oni su vam nekako po svemu bliski.

    16
    0
    Odgovori
  4. Slovenacko ministarstvo odbrane duguje drzavljanima Slovenije ogromno para. U Afganistanu su ostavili ogromno vojnih sredstava i dozivjeli veliki poraz pod okriljem Nata a tenkovi koji su bili donirani Ukrajini su bili dobro odrzavani prije slanja. Tenkove su polivali sa kavom i sprejali sa sprejevima, da bi izgledali rdjavi i tako su lagali drzavljanima Slovenije, da su tenkovi stari i neispravni. Neki dobivaju velike provizije u Sloveniji. Poznata je i afera sa Patrijama. Interes je, da se kupuju nova sredstva sa zapada iako jih Slovenija ne treba. U Sloveniji je velika korupcija.

    17
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter