Izvor: Oružje online
31.07.2023 u 12:57
0

NAJMASOVNIJI I NAJRAZORNIJI UDAR RUSIJE DO SADA: 12 BOMBARDERA, 10 MIG-ova, 10 KINŽALA, 80 PROJEKTILA, KALIBAR i ONIKS- UKRAJINA u PAKLU MOLI ZA MILOST, POGOĐEN CENTAR NATO, STORM ŠEDOV rakete SPRŽENE (VIDEO)

Rusija je izvela jedan od najmasovnijih i najrazornijih vazdušnih udara na vojne ciljeve širom Ukrajine, uključujući 12 strateških bombardera i 10 MiG-ova 31, balističkih projektila Iskander i krstarice Kalibar i Oniks.

Ukupno se govori o najmanje 80 projektila, ne računajući dronove i balističke rakete.

To je prvi put da je Rusija ispalila 10 projektila H-47M2 Kindžal u 24 sata, u suštini za nekoliko minuta, što ukazuje da su pogođeni strateški ciljevi duboko na teritoriji Ukrajine.

Ukrajinski zvaničnici su izjavili da su hipersonične rakete uglavnom pogađale ciljeve u Kijevu.

Mnoge ruske rakete pogodile su oblast Hmeljnicki na zapadu Ukrajine, rekao je Jurij Ignat, portparol ukrajinskog vazduhoplovstva. U toj oblasti nalazi se veliki ukrajinski vojni aerodrom.

Zvanično su Ukrajinci optimistično izvestili da su oborili 33 od 36 raketa H-101/555 i 0/4 KH-47M2 „Kindžal”. Jutros su Rusi javili da je „Kinžala“ ukupno 10. Očigledno Ukrajinci nisu stigli da ih vide.

Učestvovalo 12 Tu-95MS i 10 MiG-31

U bombardovanju velikih razmera učestvovalo je 12 strateških bombardera Tu-95MS i 10 MiG-31.

Oružane snage Ukrajine su takođe izvestile o upotrebi balističkih raketa tipa Iskander.

„Zabeleženo je lansiranje H-47M2 Kinžal ka ukrajinskoj prestonici“, saopštila je administracija Kijeva.

12 Tu-95MS poleteli su istovremeno iz vazdušne baze Olenja u oblasti Murmansk.

Ukupan broj raketnih salva iznosio je do 72 projektila samo od strateških bombardera.

Eksplozije su se dogodile u regionu Kirovograda, regionalnom centru i nekoliko vojnih objekata. Konkretno, u blizini Kirovograda se nalaze remontno-tehnička baza Oružanih snaga Ukrajine i 548. radarska baza.

Eksplozije su se dogodile u Vinici, Žitomiru, Sumi, Kijevu i zapadnoj Ukrajini.

Rusija lansirala najmanje 80 krstarećih raketa – aerodromi na udaru

Oružane snage Ruske Federacije izvele su 26. jula uveče seriju snažnih raketnih udara po vojnim ciljevima na teritoriji Ukrajine.

Najmanje 80 krstarećih raketa vazdušnog i morskog baziranja korišćeno je u najnovijem raketnom napadu ruskih oružanih snaga.

Zvanični portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva pukovnik Jurij Ignat priznao je da je glavni cilj raketnog napada Oružanih snaga Rusije u Hmeljničkoj oblasti bio aerodrom u Starokonstantinovu, gde se baziraju avioni Su-24MR 7. taktičke eskadrile.

Ovim avionima ukrajinsko vazduhoplovstvo napada ruske ciljeve krstarećim raketama Storm Shadow. Prema nekim informacijama, najmanje tri rakete su zabeležene na području aerodroma.

Postoje i informacije da je u Žitomirskoj oblasti granatiranjem uništeno aerodrom Ozernoje. Avioni koji su tamo bili stacionirani se prebacuju u druge baze.

Ciljanje na Kijev – okret ruskih raketa za 180 stepeni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su raketne napade na aerodrom sa kojeg su poletele letelice sa raketama Storm Shadow, kao i na komandne centre Oružanih snaga Ukrajine.

Prema pisanju ukrajinskih medija, Oružane snage Rusije lansirale su rakete Kindžal u pravcu Kijeva. Komanda Vazduhoplovstva Ukrajine pozvala je sve stanovnike da odu u skloništa. Ruski vojni dopisnici pišu da su rakete Iskander-M ispaljene i na mete u Kijevu.

Više izvora javilo je da je ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane preopterećen zbog preterano snažnog raketnog napada. Ukrajinska vojska se žali da rakete neprestano manevrišu, čineći ih praktično nemogućim za suprotstavljanje protivvazdušnom odbranom.

To je izvestio predstavnik ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat, govoreći o novoj taktici Rusa.

Prema njegovim rečima, iznad Lavovske oblasti ruske rakete su se okrenule za 180 stepeni i uputile se ka Hmeljničkoj oblasti.

Ruski vazdušni udari počeli su da se šire prvo sa istoka na zapad Ukrajine.

Pogođeni sajber centar NATO-a u zapadnoj Ukrajini i Komandni centar kod Kijeva

Pored toga, kao rezultat ruskih racija, pogođen je centar veze u Lavovskoj oblasti i vojno komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine u blizini Kijeva.

Prema informacijama, ovo je komunikacioni centar sajber-trupa ukrajinske vojske, koji deluju pod okriljem NATO oficira. Dakle, NATO sajber centar u zapadnoj Ukrajini.

Nekoliko skladišta municije i vojne opreme uništeno je u drugim oblastima, uključujući skladišta u Odesskoj i Harkovskoj oblasti.

– Ruska armija je izvršila udare na aerodrome, komandna mesta i mesta razmeštanja Oružanih snaga Ukrajine – saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Mete su bili objekti za montažu i skladišta za bespilotne letelice, kao i rakete, oružje i vojna oprema nabavljena iz Evrope i Sjedinjenih Država.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter