Izvor: sputniknews.com
19.04.2022 u 16:52
0

Rusija ne razmatra upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini! Zelenski se ne može shvatiti ozbiljno!

Rusija u ovoj fazi specijalne operacije u Ukrajini razmatra samo korišćenje konvencionalnog naoružanja, rekao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za televizijski kanal „Indija tudej“, odgovarajući na pitanje da li je u planu upotreba nuklearnog naoružanja u Ukrajini.

Ruski ministar je ponovio da Moskva ne namerava da menja režim u Ukrajini, jer narod treba da ima slobodu izbora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Mnogo puta smo govorili o tome da želimo da Ukrajinci sami odluče kako će dalje živeti“, naglasio je Sergej Lavrov.

Lavrov ocenio pregovore Rusije i Ukrajine! Evo šta je rekao!

Zelenski se ne može ozbiljno komentarisati

Ruski ministar je istakao da ne može ozbiljno da komentariše izjave predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, jer on neprestano menja svoje stanovište.

„Znate, ne mogu ozbiljno da razmatram ono što govori predsednik Zelenski, jer on neprestano menja svoj ugao gledanja u dijametralno suprotnim pravcima“, rekao je Lavrov.

Prema njegovom mišljenju, Zapad je iskoristio Zelenskog za svoje ciljeve, pojačavajući težnju predsednika Ukrajine da ignoriše bilo kakve predloge u okviru minskog pregovaračkog procesa.

„Da je Zelenski sarađivao i težio ispunjenju sporazuma iz Minska, ova kriza bi davno bila razrešena. Zapad je izdao Zelenskog. Ja mislim da su ga oni prosto iskoristili protiv Rusije. Učinili su sve da bi ga učvrstili u želji da ignoriše bilo kakve predloge“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusija je nakon pregovora s ukrajinskom stranom u Istanbulu u znak dobre volje promenila konfiguraciju vojske u Ukrajini, ali to nije bilo vrednovano kako dolikuje.

„Jednostavno smo izmenili konfiguraciju svog vojnog prisustva u Ukrajini, to je bilo objavljeno odmah nakon sastanka u Istanbulu. Rekli smo da, verujući u to da su oni počeli da razmatraju ono što može da bude osnova sporazuma, kao gest dobre volje menjamo konfiguraciju u Černigovskoj i Kijevskoj oblasti, ali, znate, to nije bilo vrednovano kako dolikuje i umesto toga je odmah usledila izrežirana provokacija u Buči“, rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je, takođe, rekao da Rusija nije imala drugog izbora osim da prizna DNR i LNR nakon što je ukrajinska armija pojačala napade na teritorije tih republika, a sama Ukrajina postala „poligon NATO-a“.

„Ukrajinska armija je znatno pojačala artiljerijske napade na te republike, narušavajući primirje. Nismo imali izbora, osim da priznamo DNR i LNR, da potpišemo sporazum o uzajamnoj pomoći, kao odgovor na njihovu molbu, i da tamo uputimo svoje vojne snage kao deo specijalne operacije za zaštitu života ljudi“, rekao je Lavrov i podsetio da je Vladimir Zelenski govorio da bi njegova zemlja mogla da preispita povratak na posedovanje nuklearnog naoružanja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter