Izvor: Alo
19.04.2022 u 16:54
0

DOKLE OVO IDE? UKRAJINCI U ŠOKU Rusi prave kolače sa slovom „Z“ za Uskrs! (FOTO)

U ruskom gradu Šadrinsku u Kurganskoj oblasti počela je prodaja uskršnjih kolača sa slovom ‘Z’ – jednim od simbola ruske invazije na Ukrajinu.

Takvi uskršnji kolači (Rusi ovaj obredni hleb zovu kolačima) pojavili su se u supermarketu „Galeb“, po ceni od 45 rublji. Uskršnji kolači inače koštaju 190 rubalja (oko 2 evra) po komadu, što je jedan i po do dva puta jeftinije od uskršnjih kolača sa zečevima ili jajima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vlasnik supermarketa „Čajka“ Anatolij Pedošenko rekao je za „RIA Novosti“ da su kolači napravljeni ne radi profita, već zato što kompanija „podržava naše momke“ u Ukrajini.

Tvrdi da su se još za vreme Prvog svetskog rata na Uskrs, u cilju podrške vojnicima, „na uskršnjim kolačima i jajima pojavljivale priče vezane za ovaj rat i razni vojnički atributi“.

Ruska pravoslavna crkva smatra da se uskršnji kolači sa slovom ‘Z’ ne mogu smatrati Uskrsom, jer „tradicionalno uskršnji kolači nemaju nikakve dodatne simbole“.


Za radio stanicu „Govorit Moskva“ govorio je Vahtang Kipšidze, zamenik šefa sinodskog odeljenja za odnose crkve i javnosti i masovne medije. On je napomenuo da nije predviđeno osvećenje „prazničnih proizvoda“ slovom ‘Z’.

LICEMERNO! Pumpaju Ukrajinu oružjem, a zalažu se za smanjenje naoružanja! Postali legitimna meta!

U početku specijalne vojne operacije su se slova ‘Z’ i ‘V’ pojavljivala na ruskoj vojnoj opremi koja je učestvovala u ratu protiv Ukrajine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter