Izvor: BSC Happy/Tanjug
29.07.2023 u 19:29
0

ZABRANITI SPORNE BARBI LUTKE – predlog iz ruske Dume

Dečije lutke koje se prodaju u Rusiji ne bi trebalo da promovišu netradicionalne vrednosti za zemlju, izjavila je danas članica Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Marija Butina.

„Kategorički sam protiv pojavljivanja lutaka u našim prodavnicama, na primer, transrodnih osoba ili lutaka koje promovišu istopolne odnose“, rekla je Butina. Ona je napomenula da je za vladine porudžbine, na primer, prilikom kupovine lutaka za vrtiće potrebno fokusirati se na domaće fabrike lutaka koje prave „prelepe igračke sa pravom porukom“.

SVE JE POLUDEO ZA BARBI, A MI SMO U JUGOSLAVIJI IMALI LUTKU KOJA JE BILA VELIKI HIT: Da li prepoznajete po kome je napravljena?

Prema njenim rečima, Barbi lutke koje proizvodi kompanija „Mattel“ su motor LGBT agende, što je u Rusiji neprihvatljivo prema Zakonu o zabrani LGBT propagande. Ruski predsednik Vladimir Putin je 2013. godine potpisao zakon o zabrani LGBT propagande među decom. On je više puta napomenuo da se na ovaj način ne krše prava LGBT zajednice u Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter