Izvor: Tanjug
29.03.2023 u 09:05
0

RUSKA AMBASADA IZNELA JASAN STAV:“ Američki mediji zataškavaju informacije o eksplozijama na Severnom toku!“

Nemačka, Danska i Švedska su se izjasnile da ne isključuju sabotažu, a istrage su još u toku. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je incidente "očiglednim terorističkim napadom".

Ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama optužila je danas američke medije da pokušavaju da umanje štetne informacije o umešanosti obaveštajnih službi SAD u prošlogodišnje eksplozije na Severnom toku, kao i da zataškavaju problem ogromne štete po životnu sredinu zbog tih incidenata.

NIKOLAJ PATRUŠEV PARALIŠE ISTINOM? „I dalje se pouzdano ne zna ko je sabotirao Severni tok, američki mediji imenovali krivca!“

U saopštenju se navodi da nije reč samo o velikim curenjima goriva zbog eksplozija za koje se veruje da su sabotaža, već da pretnju „neviđenom ekološkom katastrofom i nepopravljivom štetom za države regiona“, predstavlja i to što što se na dnu Baltičkog mora nalaze stotine hiljada komada municije sa toksičnim hemijskim supstancama koje su potopljene posle Drugog svetskog rata. Ambasada kritikuje navode Bele kuće da su nezavisne istrage eksplozija na Severnom toku 1 i 2 koje vode evropske zemlje dovoljne.

To, kako se navodi, predstavlja „očigledan pokušaj američkih vlasti da se sakriju iza akcija saveznika“, Tvrdi se i da Vašington želi da učini sve što je moguće kako bi zaustavio „nepristrasne napore na utvrđivanju pravih okolnosti sabotaže“ i sprečio da procure informacije o, kako se navodi, verovatnoj direktnoj umešanosti američkih obaveštajnih službi u organizovanju „zločina veka protiv kritične infrastrukture u Baltičkom moru“. Eksplozije su se dogodile 26. septembra 2022. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter