Izvor: sputniknews.com
08.05.2022 u 15:44
0

Ruska vojska uništila korvetu ukrajinske mornarice u Odesi!

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama uništile centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko i korvetu projekta 1241 ukrajinske mornarice u oblasti Odese, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

„Ruske visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja uništile su tokom noći komandni punkt mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka Harkovske oblasti i centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko u rejonu naselja Arciz“, rekao je portparol, napominjući da je uništena i korveta ukrajinske mornarice u području Odese.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

JEZIVE PROGNOZE ZA UKRAJINU: Demokratija u ukrajinskom stilu je SKRIVENI FAŠIZAM! Raspad države je SAMO PITANJE TRENUTKA, a Poljska će uzeti svoj DEO!

Kako kaže, ruska vojska je u Harkovskoj obasti uništila dva sistema S-300 Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Korotič.

Pored toga, on je naveo da su ruski avioni pogodili 130 ukrajinskih vojnih objekata, da je likvidirano do 420 nacionalista i onesposobljeno 55 jedinica vojne tehnike.

S tim u vezi, general-major je na brifingu precizirao da su među pogođenim objektima tri komandna mesta, 123 područja koncentracije vojske i vojne tehnike, dve artiljerijske baterije na vatrenim položajima i dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije u rejonima Bahmut i Krasnopolje.

Ruska sredstva PVO tokom noćom su uništila još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 iznad ostrva Zmejni, naveo je Konašenkov.

„Za dan su u području Odese uništena ukupno četiri ukrajinska aviona, četiri helikoptera, uključujući tri sa desantom, tri bespilotne letelice ‘Bajraktar-TB2’ i jedan desantno-jurišni brod ukrajinske mornarice“, dodao je on.

Konašenkov je istakao da je od početka specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska uništila 156 aviona, 116 helikoptera, 765 bespilotnih letelica, 297 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.927 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 335 višecevnih bacača raketa, 1.393 artiljerjskih sredstava i minobacača, kao i 2.746 jedinica specijalne vojne tehnike.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter