Izvor: Kurir.rs
04.03.2023 u 12:49
0

RUSKA VOJSKA SVE VIŠE PRITISKA BAHMUT: Artiljerija dejstvuje, na nebu jurišna avijacija i borbeni helikopteri! (VIDEO)

Fokus artiljerije Vagnera i DNR je napad na linije snadevanje i jednia ruta koja se trenutno koristi za izvlačenje.

Ultimatum koji je vlasnik vojne kompanije PMC Vagner Jevgeniji Prigožin dao ukrajinskim snagama u Bahmutu je istekao tačno u ponoć, da bi posle nekoliko sati usledio žestoki napad ove vojne grupe uz pomoć pripadnika Donjecke narodne milicije.

„VAGNER“ OPKOLIO BAHMUT: Prigožin apeluje na Zelenskog da povuče snage (VIDEO)

Na pravcu prema samom gradu, ali i duž cele linije fronta na Donbasu od ranog jutra artiljerija radi bez prestanka u kalibrima 122, 152 i 203 mm, kao i višecevni bacači raketa Grad, Uragan i Tornado S.

Fokus artiljerije Vagnera i DNR je napad na linije snadevanje i jednia ruta koja se trenutno koristi za izvlačenje.

Novina je što se podginuta jurišna avijacija i borbeni helikopteri posle dužeg vremena.

Na nebu iznad Donbasa pojavili su se i borbeni helikopteri Ka-52 i Mi-24V koji u niskom letu kreću na borbene zadatke prema ukrajinskim položajima, s čim se stvara još veće opterećenje na frontu.

Inače nedavno smo na ovu temu napislai kraći tekst o borbenoj upotrebi helikoptera u ratu u Ukrajini.

„Rusi ga koriste što može vrlo nisko i precizno da gađa što mu omogućava da vrlo vešto izbegnu civilne žrtve. Oni uglavnom koriste dva borbena helikoptera Mi-24 i Mi-35 i naravno Kamov Ka-52. Helikopter će postati još značajniji jer je lakše sa njim izvršavati blisku vatrenu podršku i gađati neprijatelja, jer Rusi imaju apsolutnu prevlast u vazdušnom prostoru i tek će da se vidi značaj helikoptera, koji može da bude adekvatno ocenjen posle završetka ovog vojnog sukoba“, kaže vojni komentator Boško Jovanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter