Izvor: sputniknews.com
30.05.2022 u 11:37
0

Ruske snage uništile više od 15 ukrajinskih tenkova i borbenih vozila pešadije! Likvidirano 320 ekstremista!

Ruski artiljeristi uništili su na teritoriji brodogradilišta „Okean“ u Nikolajevu više od 15 ukrajinskih tenkova i vozila pešadije, saopštio je u ponedeljak portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Raketne jedinice i artiljerija su pogodile 62 upravljačka punkta, među kojima je operativna komanda ‘Jug’ u oblasti naselja Novi Bug u Nikolajevskoj oblasti, 593 oblasti koncentrisanja ukrajinske vojske i vojne tehnike, kao i 55 artiljerijske i minobacačke baterije na vatrenim pozicijama. U artiljerijskom napadu na hangar brodogradilišta ‘Okean’ u Nikolajevu uništeno je više od 15 ukrajinskih tenkova i borbenih vozila pešadije i pet artiljerijskih uređaja velikog kalibra“, rekao je Konašenkov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAMENIK NAČELNIKA SE OBRUŠIO NA KIJEVSKI REŽIM: „Hersonsku oblast okupirali su ukrajinski neonacisti, ali sada je zauvek oslobođena! Ovde više nikad neće stupiti noga osvajača, POSTAĆEMO DEO RUSIJE!

On je dodao da su uništena četiri uređaja višecevnog raketnog sistema BM-21 „Grad“, 46 jedinica naoružanja i ukrajinske vojne tehnike, kao i skladište municije u oblasti Novomihajlovke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

General je naveo da je ruska avijacija tokom protekla 24 sata likvidirala 320 ekstremista i 47 jedinica ukrajinskog naoružanja.

Prema njegovim rečima, ruski PVO sistemi su u protekla 24 sata oborili 15 ukrajinskih dronova, a presretnuto je i devet ukrajinskih projektila, ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema „Smerč“.

Konašenkov je, takođe, rekao da je od početka specijalne vojne operacije uništeno više od 450 ukrajinskih višecevnih raketnih sistema.

„Od početka specijalne vojne operacije su uništena 183 aviona, 128 helikoptera, 1.064 bespilotne letelice, 325 protivraketnih kompleksa, 3.323 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 451 višecevni raketni sistem, 1.731 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 3.294 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike“, rekao je Konašenkov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter