Izvor: Novosti
08.07.2022 u 14:01
0

RUSKI ARMAGEDON IZ MORSKIH DUBINA POČEO SVOJU MISIJU! Nosiće opake atomske podvodne dronove „Posejdon“ (VIDEO)

Podmornica specijalne namene „Belgorod“, koja će nositi podvodne dronove „Posejdon“, počela je danas svoju službu u ruskoj mornarici, saopštilo je preduzeće „Sevmaš“.

RUSIJA POJAČAVA BORBENI INVENTAR: Stižu nuklearne podmornice „Knjaz Oleg“, ponos ruske flote

Svečana ceremonija potpisivanja potvrde o prijemu i prenosa održana je u fabrici u Severodvinsku. Prisutno je bilo rukovodstvo Ministarstva odbrane, Ratne mornarice, uprava Arhangelske oblasti i Severodvinska, kao i predstavnici brodogradilišta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je istakao glavnokomandujući ruske Ratne mornarice Nikolaj Evmenov, prilikom konstruisanja broda primenjena su napredna naučna dostignuća i najnovije tehnologije izgradnje.

– Podmornica „Belgorod“ otvara nove mogućnosti za Rusiju u sprovođenju različitih zadataka, omogućava sprovođenje naučnih ekspedicija i spasilačkih operacija u najudaljenijim predelima okeana. Ovo je rezultat rada brodograditelja „Sevmaša“, inženjera i projektanata „Centralnog konstruktorskog biroa Rubin“, specijalista Ratne mornarice, radnica preduzeća iz cele Rusije. Zadatak izgradnje podmornice Belgorod je završen. Posadi želim uspešnu plovidbu i sedam stopa ispod kobilice – rekao je Jevmenov.

Višenamenska nuklearna podmornica Belgorod je plovilo projekta 949A Antej, koji je posebno za sistem Posejdon redizajniran u projekat 09852. Podmornica je porinuta u aprilu 2019. godine. Nosač „Posejdona“ biće i nuklearna podmornica Habarovsk, ali su sve karakteristike ovog plovila vojna tajna.

Razvoj Posejdona prvi je otkrio predsednik Vladimir Putin u poruci Federalnoj skupštini 2018. Prema njegovim rečima, takvi dronovi mogu da budu opremljeni i konvencionalnim i nuklearnim oružjem, što će im omogućiti da unište različite ciljeve, uključujući grupe nosača aviona, obalska utvrđenja i infrastrukturu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter