Izvor: TASS
11.04.2024 u 09:02
0

RUSKI NOVINARI META UKRAJINSKIH DRONOVA: Bili na udaru vatre u Luganskoj Narodnoj Republici

ukrajinska vojska je pokušala da upotrebi dron da dokrajči novinare, rekao je Artjom Jundas

Ukrajinske oružane snage ispalile su tri artiljerijske granate na reportersku posadu luganskog ogranka ruskog emitera VGTRK, objavila je informativna emisija Vesti Lugansk na Telegramu.

Dopisnik Artjom Jundaš zadobio je potres mozga, dok je snimatelj Denis Šum zadobio povredu noge. Ukrajinska vojska je pokušala da upotrebi dron da dokrajči novinare, rekao je Jundas u snimku na Telegramu.

Jundaš i Šum su odvedeni u bolnicu u gradu Lugansku; obojica su u stabilnom stanju.

Šef ogranka VGTRK u Lugansku rekao je TV kanalu „Rosija-24“ da se napad dogodio u oblasti Kremennaja, koja je trenutno jedna od najopasnijih zona na liniji dejstva u zoni specijalne vojne operacije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije će širiti informacije o ukrajinskom napadu na TV ekipu na svim platformama na kojima je predstavljena Moskva, rekao je za TASS Rodion Mirošnik, ambasador Ministarstva spoljnih poslova zadužen za nadgledanje zločina kijevskog režima. „Ovo je još jedno krivično delo koje su počinili ukrajinski varvari koji ne samo da ignorišu međunarodno humanitarno pravo već ga namerno krše“, istakao je on. „Moramo da istaknemo da su ukrajinski militanti u lovu na novinare i TV ekipe“, dodao je Mirošnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter