Izvor:
11.04.2024 u 10:09
1

RUSI UZVRATILI UDARAC, OGLASIO SE ZELENSKI: Na žalost naši vojnici su

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je da je Rusija protekle noći ispalila više od 40 raketa i oko 40 dronova na Ukrajinu.

On je to saopštio jutros na društvenoj mreži X (bivši Tviter) nakon što su se širom Ukrajine čule uzbune na vazdušnu opasnost zbog napada u kojem je Rusija lansirala dronove, krstareće rakete iz bombardera Tu-95 i hipersonične rakete Kinžal na razne ukrajinske oblasti.

– Zahvaljujem svima koji su angažovani na oporavku nakon napada, kao i svakom ratniku iz našeg sistema protivvazdušne odbrane (PVO) koji je noćas bio na straži. Neke od rakete i dronovi Šahid su uspešno oboreni. Nažalost, samo deo njih. Ruski teroristi su ponovo ciljali infrastrukturu od kritične važnosti. Izveden je još jedan gnusni raketni napad na Harkov i Harkovsku oblast – naveo je Zelenski.

On je napisao da su „takođe ciljani objekti u Kijevskoj, Zaporoškoj, Lavovskoj i Odeskoj oblasti“.

– Svi naši evropski susedi i drugi partneri vide da su Ukrajini kritično potrebni sistemi PVO. Upravo sada, uz našu sposobnost da prevaziđemo ruski teror i svet može da pokaže da se svaki teror podjednako tretira kao zločin. Ipak, Rusiji se dozvoljava da ga sprovodi, a ako ruske rakete i dronovi Šahid nastave da pogađaju ne samo Ukrajinu nego i odlučnost naših saveznika, to će značiti davanje globalne dozvole teroru. Nama su potrebni PVO sistemi i druga pomoć u odbrani, a ne okretanje pogleda i duge diskusije. Ja sam zahvalan svima onima u svetu koji instinski podržavaju Ukrajinu u njenoj životnoj borbi. Zahvaljujem se svakom lideru koji neće ostati nem i koji će nastaviti nas podržava i osuđuje ruski teror – zaključio je Zelenski.

Ruske snage su tokom protekle noći pokrenule veliki vazdušni napad širom Ukrajine u kojem je u više oblasti te zemlje gađana infrastruktura od kritične važnosti.

Operativna komanda poljske vojske objavila je rano jutros da borbeni avioni te zemlje i saveznica iz NATO operišu u vazdušnom prostoru Poljske zbog velikog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSI UZVRATILI UDARAC, OGLASIO SE ZELENSKI: Na žalost naši vojnici su”

  1. Ma nista im nije.
    Mogu da se ogledaju na nas. Posle tri meseca bomardovanja rekli smo NATO-U DOSTA!!! Jaci ste, evo vam Kosovo evo vam Milosevica. Treba li jos nesto….??

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter