Izvor: HAPPBSC
11.04.2024 u 10:22
0

UKRAJINSKE ELKTRANE U PLAMENU: Ruske snage npadaju energetska postrojenja u pet oblasti STRADALA I Tripilska ( VIDEO)

Rusija je jutros izvela masivan napad raketama i dronovima na energetske objekte u pet ukrajinskih regiona, izvestile su lokalne vlasti.

Postrojenja za proizvodnju električne energije i prenosni sistemi u istočnoj oblasti Harkova, južnoj regiji Zaporožja, zapadnoj Lavovskoj oblasti i centralnoj Kijevskoj oblasti su na udaru, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko na Fejsbuku.

Osim toga, ostaci oborenih dronova Shahed izazvali su požar u energetskom objektu u južnoj Odeskoj oblasti, napisao je guverner Odese Oleh Kiper na Telegramu.

Oko 200.000 domaćinstava u Harkovskoj oblasti ostalo je bez struje nakon što je 10 projektila pogodilo grad Harkov, izjavio je guverner Harkova Oleg Sinegubov.

Stanica metroa u Harkovu trenutno radi kao sklonište, kaže Sinegubov.

Najveća ukrajinska privatna energetska kompanija DTEK saopštila je da je u napadu oštećena oprema u dve njene termoelektrane.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u Telegramu da je Rusija napala Ukrajinu sa više od 40 projektila i oko 40 dronova.

Ranije u utorak, jedna žena i dete poginuli su, a troje povređeno nakon što je Ukrajina granatirala selo u zapadnoj ruskoj oblasti Brjanska, rekao je lokalni guverner Aleksandar Bogomaz na Telegramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter