Izvor: Tanjug
06.03.2023 u 11:35
1

JUŽNA KOREJA I SAD ZAPOČELE VOJNE VEŽBE: Demonstracija moći kao odgovor na pretnje od Pjonjanga

Južna Koreja i SAD započele su zajedničke vojne vežbe u kojima je učestvovao najmanje jedan američki bombarder B-52H sa nuklearnim punjenjem, prenela je danas južnokorejska agencija Jonhap.

„KINA MORA DA POSTIGNE EKONOMSKI RAST“: Kineski predsednik pozvao na ubrzan razvoj nauke i tehnologije

Do raspoređivnanja bombardera došlo je zbog zabrinutosti SAD da bi Pjongjang mogao da se upusti u provokacije kao odgovor na predstojeću zajedničku vežbu SAD i Južne Koreje “Štit slobode“, a agencija navodi da su vežbe predstavljale “prikaz vojne moći SAD, kao odgovor na rastuće pretnje od Pjonjanga“.

SAD su bombarder B-52H rasporedile u Južnu Koreju u decembru prošle godine.

U redovnim vežbama za vojnu eskadrilu, osmišljenim da unaprede ratne operativne sposobnosti i timski rad, učestvuje oko 10 aviona, uključujući borbeni avion Souths F-15K i američki jurišni avion A-10, i trajaće do petka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JUŽNA KOREJA I SAD ZAPOČELE VOJNE VEŽBE: Demonstracija moći kao odgovor na pretnje od Pjonjanga”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter