Izvor: TANJUG
26.07.2022 u 16:30
0

SASTANAK LIDERA INDONEZIJE I KINE Predsednik Indonezije Džoko Vidodo zvanično je pozvao Si Ðinpinga na samit Grupe 20 na Baliju!

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo je zvanično pozvao kineskog kolegu Si Ðinpinga na samit Grupe 20 na Baliju 15. i 16. novembra.

Poziv je stigao tokom sastanka njih dvojice u Pekingu, kada su razgovarali o pitanjima u rasponu od trgovine do pomorske saradnje, prenosi AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Predsednik Si izrazio je zahvalnost i poželeo potpuni uspeh samitu“, saopštila je kineska državna televizija CCTV.

AP navodi da je još nejasno da li će kineski lider prisustvovati ovom skupu lično.

Navodi se i da Si nije napuštao Kinu od 2019. godine zbog izbijanja kovida, kada je odlučio da velikim događajima prisustvuje video putem.

AP navodi da Indonezija i Kina imaju generalno dobre odnose, iako je Džakarta izrazila zabrinutost zbog kineskog zadiranja u njenu ekskluzivnu ekonomsku zonu u Južnom kineskom moru, na koju Kina polaže pravo u celosti.

OGLASIO SE MAKRON SA AFRIČKE TURNEJE: „Hrana i energija rusko ratno oružje“!

Vidodo je stigao u Peking u ponedeljak uveče na prvoj stanici putovanja koje će ga takode odvesti u Japan i Južnu Koreju kasnije ove nedelje.

U saopštenju iz kancelarije Vidoda navodi se da je on opisao Kinu kao „sveobuhvatnog strateškog partnera Indonezije“.

„Ovo partnerstvo moramo ispuniti saradnjom koja je korisna za našu zemlju, a istovremeno i za region i svet“, rekao je Vidodo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter