Izvor: Kurir.rs/Kineska medijska grupa
21.10.2022 u 10:13
0

SI ĐINPING OPTIMISTIČAN NA 20. NACIONALNOM KOGRESU KPK – A: „Kina koja ide putem mirnog razvoja pruža prilike za svet!“

„Kina se uvek pridržavala spoljnopolitičke svrhe čuvanja mira u svetu i promovisanja zajedničkog razvoja, i posvećena je promovisanju izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo“, naglasio je Si Đinping u izveštaju na otvaranju 20. Nacionalnog kongresa KPK-a.

SI ĐINPING O JEDINSTVENOM KINESKOM KONTEKSTU: Socijalistička modernizacija pod vođstvom Komunističke partije Kine!

Analitičari smatraju da to prenosi odlučnost i poverenje Kine da sledi put mirnog razvoja i modernizacije, a KPK će „nastaviti da daje veći doprinos svetskom miru, napretku i prosperitetu“.

Kina je za samo nekoliko decenija, završila proces industrijalizacije kroz koji su razvijene zemlje prolazile stotinama godina, stvarajući dva čuda brzog ekonomskog razvoja i dugoročne socijalne stabilnosti.

To je rezultat mukotrpne borbe kineskog naroda koju predvodi KPK, a leži i u činjenici da je vladajuća partija Kine uvek shvatala opšti trend razvoja vremena i pridržavala se puta mirnog razvoja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Put mirnog razvoja ne samo da omogućava Kini da napravi velike korake ka modernizaciji, već i ubrizgava snažnu pozitivnu energiju u svetski mir i razvoj. Kina je uvek preduzimala konkretne akcije da zaštiti mir u svetu i promoviše zajednički razvoj.

„Čuvanje osnovnih normi međunarodnih odnosa i čuvanje međunarodne pravednosti i pravde, promovisanje otvorene svetske ekonomije i insistiranje na istinskom multilateralizmu. Kina nikada neće tražiti hegemoniju i nikada se neće upustiti u ekspanziju“… Ovo je izbor Kine i filozofija koju je Kina oduvek praktikovala.

Mir je preduslov razvoja, a razvoj predstavlja garanciju mira. U izveštaju se ističe da se „Kina pridržava osnovne nacionalne politike otvaranja prema spoljnom svetu, čvrsto vodi uzajamno korisnu i pobedničku strategiju otvaranja, i konstantno pruža nove mogućnosti za svet novim razvojem Kine“. To znači da će pod vođstvom novog plana razvoja, Kina i svet formirati benigniju interakciju.

U septembru prošle godine, generalni sekretar KPK-a Si Đinping predložio je inicijativu za globalni razvoj kada je prisustvovao generalnoj debati 76, čiji je jezgro promovisanje zajedničkog razvoja i izgradnja globalne zajednice sa zajedničkom budućnošću za razvoj. Inicijativa za globalni razvoj pruža „akcelerator“ za unapređenje Agende UN-a za održivi razvoj 2030.

Razvijati se u očuvanju mira u svetu, bolje očuvati svetski mir i promovisati zajednički razvoj s vlastitim razvojem, ovo je put mirnog razvoja koji je Kina izabrala. Na novom putu sveobuhvatne izgradnje moderne zemlje, KPK će nastaviti da se razvija i doprinosi razvoju sveta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter