Izvor: Kurir.rs/RTV SLO
21.10.2022 u 10:04
0

VAŠINGTON NE ODUSTAJE OD SVOJIH NAMERA: Iranski vojni instruktori na Krimu pomažu Rusiji u napadu dronovima na Ukrajinu!

SAD su optužile Iran da njegovi vojni instruktori na Krimu pomažu Rusiji da izvede napade iranskih dronova na Ukrajinu. U međuvremenu, Kijev upozorava da će ruska vojska srušiti hidroelektranu u Hersonu.

Iranska revolucionarna garda „na terenu“ – pomaže Rusiji na Krimu, evo šta o ovom slučaju kaže obaveštajni izveštaj!

Sjedinjene Države su objavile da na Krimu postoje iranski vojni instruktori koji pomažu ruskim snagama da upravljaju dronovima iranske proizvodnje u napadima na Ukrajinu. Rusija je okupirala i nezakonito anektirala poluostrvo Krim 2014. godine.

„Možemo da potvrdimo da rusko vojno osoblje sa sedištem na Krimu upravlja iranskim avionima i koristi ih za izvođenje kinetičkih udara širom Ukrajine, uključujući napade na Kijev poslednjih dana“, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.

„Ocenjujemo da je na terenu na Krimu bilo iransko vojno osoblje koje pomaže Rusiji u ovim operacijama“, rekao je Prajs i dodao da oni imaju „verodostojne informacije“, ali nisu pružili dokaze, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iran tek treba da odgovori na nedavne američke optužbe. U prošlosti su negirali da su dronovi koje ruska vojska koristi u Ukrajini iranske proizvodnje. Rusija je to takođe demantovala.

„Teheran je sada direktno angažovan na terenu“

U međuvremenu, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi najavio je da će Vašington upotrebiti sva sredstva da „otkri, odvrati i suprotstavi se“ iranskom snabdevanju oružjem Rusiji, uključujući i dodatne sankcije, uz razmatranje i protivvazdušne odbrane Ukrajine.

„Iran i Rusija mogu da lažu svet, ali sigurno ne mogu da sakriju činjenice, a činjenica je sledeća: Teheran je sada direktno angažovan na terenu“, rekao je Kirbi, ne objašnjavajući detalje.

Velika Britanija je u međuvremenu uvela sankcije visokim vojnim zvaničnicima i kompaniji za koju tvrdi da je umešana u snabdevanje Moskve iranskim bespilotnim letelicama.

Kuleba na pregovorima o oružju u Izraelu

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba objavio je na Tviteru da je održao detaljne razgovore sa izraelskim premijerom Jairom Lapidom o zahtevima za sisteme i tehnologiju vazdušne i raketne odbrane.

Lapidova kancelarija saopštila je da je izraelski lider izrazio „duboku zabrinutost“ zbog vojne veze između Irana i Rusije. U građanskom ratu u Siriji, dve zemlje su zajednički podržale predsednika Bašara el Asada.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter