Izvor: Tanjug
04.03.2023 u 17:25
0

ŠOJGU NA UKRAJINSKOM FRONTU: Ministar odbrane posetio vojnike u Donjecku i dodelio im medalje

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, tokom posete ruskim snagama koje su raspoređene u Ukrajini, dodelio je ordenje vojnim licima i susreo se sa višim komandantima, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je Šojgu posetio istureno komandno mesto jedne od formacija Istočnog vojnog okruga u južnom Donjecku.

RUSI REŠETAJU SAOBRAĆAJNICE: Žestoke borbe u opkoljenom Bahmutu

Na snimku, koji je objavilo ministarstvo na Telegramu, Šojgu se vidi kako dodeljuje medalje ruskim vojnim licima, kao i da se nalazi u poseti porušenom gradu zajedno sa komandantom okruga general-pukovnikom Rustamom Muradovim.

Na drugom snimku, koji je ministarstvo objavilo kasnije, Šojgu predsedava sastankom sa višim komandantima, uključujući načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova i generala Sergeja Surovikina, jednog od Gerasimovljevih zamenika, preneo je Rojters.

RUSIJA USPEŠNO IZBEGAVA SANKCIJE: Evropska unija traži način da to spreči

Šojgu, koji je ministar odbrane od 2012. godine, izložen je oštrim kritikama zagovornika rata zbog učinka u sukobu u Ukrajini.

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije „Vagner“, Jevgenij Prigožin, optužio je Šojgua i druge vojne rukovodioce za uskraćivanje isporuka municije toj grupi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter