Izvor: alo.rs
28.11.2023 u 19:03
0

SPAS ZA 10 HAMASOVIH TALACA: Počinje puštanje zarobljenika, uskoro će biti sa svojima

Počinje proces oslobađavanja pete grupe talaca. Prebacivanje 10 talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni danas i predati Crvenom krstu, zvanično je počeo u Gazi, javljaju mediji na hebrejskom.

Prema vestima Kanala 13, oslobođeni taoci bi mogli da budu u izraelskim rukama u roku od sat vremena.

Podsetimo, militantna grupa Hamas oslobodila je juče 11 ljudi iz zarobljeništva, dok su izraelske trupe (IDF) saopštile da se već nalaze na izraelskoj teritoriji, kao i da su u pratnji specijalnih snaga i pripadnika bezbednosne agencije Šin Bet.

– Nakon što prođu početnu medicinsku procenu zdravlja, naše snage će ih pratiti sve dok se ne ujedine sa porodicama – navedeno je iz IDF-a.

Izrael odobrio puštanje 50 Palestinki

TUGA! OVA BEBA JE NAJMLAĐI TALAC: Iz ruku Hamasa predata drugim teroristima (FOTO, VIDEO)

Kako smo ranije pisali, izraelska vlada odobrila je oslobađanje 50 palestinskih ženskih zatvorenika u okviru sporazuma o produženju privremenog primirja sa palestinskom militantnom grupom Hamas u Gazi i obezbeđivanju oslobađanja još skoro 20 Izraelaca koje Hamas drži kao taoce od 7. oktobra, javio je Tajms of Izrael.

Na osnovu sporazuma o primirju, koje je trebalo da istekne jutros, ali je juče produženo za još dva dana, od petka je oslobođeno 39 Izraelaca i 117 Palestinaca. Kao rezultat paralelnih pregovora koje vodi Katar, Hamas je oslobodio i 17 Tajlanđana, jednog Filipinaca i jednog rusko-izraelskog državljanina.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter