Izvor: Jutarnji list
28.11.2023 u 15:48
0

TUGA! OVA BEBA JE NAJMLAĐI TALAC: Iz ruku Hamasa predata drugim teroristima (FOTO, VIDEO)

Portparol izraelske vojske Avičaj Adre izvestio je danas kako je Hamas kontrolu nad nekim taocima u Gazi preneo na ‘‘druge terorističke grupe‘‘. Istovremeno je istakao koliko je strašna situacija u kojoj su deca i bebe mlađe od godinu dana u zatočeništvu Hamasa duže od 50 dana.

„Neki su tretirani kao plen, a u određenim slučajevima prebačeni drugim terorističkim organizacijama u Pojasu Gaze“, napisao je on na platformi X.

Izraelska vojska je saopštila da je porodica Bibas – roditelji Jarden (34) i Širi (32) i njihova dva mala sina od 10 meseci i četiri godine – među taocima koji su predati drugim teroristima. Veruje se da ih koriste za produženje sadašnjeg sporazuma o prekidu vatre, iako je nejasno gde se tačno nalaze niti u kakvom su stanju.

Porodicu je oteo član Hamasa iz njihove kuće u kibucu Nir Oz tokom terorističkog napada 7. oktobra i predao drugoj palestinskoj frakciji u Kan Junisu, gradu na jugu Gaze poznatom kao Hamasovo uporište.

Porodica Bibas, posebno beba Kfir, postala je jedan od najprepoznatljivijih talaca – video snimci koji prikazuju teror i traumu koju je porodica doživela postali su viralni ubrzo nakon otmice.

Nijedan član porodice Bibas do sada nije oslobođen u razmeni zarobljenika, a premeštaj u drugu terorističku grupu ugasio je nade u njihovo oslobađanje tokom dvodnevnog produženja primirja, sa namerom Hamasa da oslobodi još 20 izraelskih talaca u zamenu za 60 palestinskih zatvorenika.

PARALIŠUĆA ISPOVEST OSLOBOĐENE IZRAELKE: Spavala na plastičnim stolicama, a onda je usledilo gladovanje

Uprkos diplomatskim naporima koji su rezultirali oslobađanjem 11 izraelske dece i majki iz Hamasovog zatočeništva u ponedeljak uveče, devetoro izraelske dece i tinejdžera, uključujući i one iz porodice Bibas, ostaju taoci u Gazi nakon četvrtog dana prekida vatre. Produženje primirja za još dva dana ima za cilj da olakša dalje pregovore i potencijalna oslobađanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter