Izvor: Tanjug
12.04.2022 u 16:21
0

SPUSTIO KURTIJA NA ZEMLJU! Ministar Stefanović: On lešinari nad sukobom u Ukrajini tražeći u tome razlog da preko reda i na mala vrata uđe u članstvo NATO

Aljbin Kurti je poslednji čovek na svetu koji ima bilo kakvo pravo da govori o opremanju Vojske Srbije i o njenim kapacitetima, poručio je ministar odbrane Nebojša Stefanović, povodom tvrdnji premijera privremenih prištinskih institucija o „vojnoj pretnji iz Srbije“.

„Kurti mora da zna da nije ovlašcen i da nema nikakvo pravo da se bavi vojnim i bezbednosnim pitanjima, već da je to isključivo u nadležnosti misije KFOR-a sa kojom vojska Srbije i Ministarstvo odbrane imaju odličnu saradnju“, poručuje Stefanović u saopštenju Ministarstva odbrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao i da niko u regionu nema razloga da brine o odbrambenim kapacitetima srpske vojske, koja je, kaže, pouzdan i dobro opremljen sistem koji garantuje bezbednost svim građanima.

„Izjave Aljbina Kurtija o nekakvoj vojnoj pretnji iz Srbije odavno niko ne može da uzme za ozbiljno, ali on ne odustaje. On lešinari nad sukobom u Ukrajini tražeći u tome razlog da preko reda i na mala vrata uđe u članstvo NATO, pa kada je momentalno odbijen, vraća se svojoj staroj tužbalici da strahuje od vojne snage Srbije“, naveo je Stefanović.

Kurti i njegovi u Prištini najveća su bezbednosna pretnja u regionu, dodaje Stefanović u saopštenju, jer se bave ilegalnim naoružavanjem svojih sunarodnika i militarizovanjem Kosova i Metohije, mimo svih sporazuma koji uređuju vojno prisustvo u pokrajini.

„Da možda ne strahuje da je Srbija u stanju da uništi njegovu vojnu avijaciju i da uspešno odvrati njegove raketne napade? Kurti mora da zna da nije ovlašćen i da nema nikakvo pravo da se bavi vojnim i bezbednosnim pitanjima, već da je to isključivo u nadležnosti misije KFOR-a sa kojom vojska i Ministarstvo odbrane Srbije imaju odličnu saradnju“, rekao je Stefanović.

Ministar navodi i da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj i političkoj situaciji i zahvaljujući stalnoj modernizaciji našeg odbrambenog sistema, na kojem, navodi, posebno insistira predsednik Vučić svih proteklih godina, vojska Srbije pouzdan i poštovanja vredan faktor mira.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter