Izvor: Tanjug
12.10.2021 u 17:57
0

SPUTNJIK V 82 POSTO EFIKASAN PROTIV DELTA SOJA: Italijanska studija iznela nove dokaze

Ruska antikovid vakcina Sputnjik V efikasna je do 82 odsto protiv raznih sojeva korona virusa, uključujući i deltu, izjavio je danas Andrea Antinori, direktor kliničkog israživanja pri Nacionalnom institutu za infektivne bolesti koji je napravio studiju o Sputnjiku V.

PROČITAJTE JOŠ: LIBIJA: Poginulo petnaest migranata pokušavajući da pređe Sredozemno more!

„Sputnjikova efikasnost protiv sojeva korone je 82 odsto, što u poređenju sa 88 odsto Fajzerove vakcine nije znatno manje. Ruska vakcina je vrlo efikasna, bar protiv delta soja, što je dokazano u laboratoriji“, rekao je Antinori za RAI 3.

Prema njegovim rečima, Institut se zainteresovao za rusku vakcinu nakon objave o efikasnosti Sputnjika u naučnom žurnalu „Lanset“.

„Generalno, ima efikasnost od 91 odsto, što je znatno veći procenat od ostalih vakcina baziranih na adenovirusu, počev od AstraZeneke i DŽonson i DŽonson“, dodao je Antinori, prenosi TAS S.

PROČITAJTE JOŠ:  NEPAL: Najmanje 28 osoba poginulo kada je autobus skrenuo sa puta i pao u klisuru!

U aprilu, italijanski Institut potpisao je trogodišnji memorandum o saradnji sa ruskim Gamaleja istražnim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju, koji je razvio vakcinu Sputnjik.

Cilj zajedničkog istraživanja je da se istraži efikasnost ruske vakcine protiv raznih sojeva korone, a italijanski Institut ima uzorke od više od 100 sojeva.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter