Izvor: pravda
27.02.2021 u 19:37
0

SRBIJA NAPRAVILA ODLIČAN IZBOR! Američki general priznao: Ovaj PVO sistem skoro 100% uspešan! (VIDEO)

Kupovina ovog PVO sistema za Vojsku Srbije je naišla na negodovanje dežurnih dušebrižnika, ali se ispostavilo da je odluka bila ispravna.

NAJVAŽNIJE

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: Ovde je danas najviše zaraženih

NAJNOVIJI KORONA PRESEK! Brojke se ne smanjuju!

OVO SE NE PAMTI U BEOGRADU! Vozila kontra smerom na auto-putu, pa se zakucala u drugi automobil!

VUČIĆ ŠOKIRAN KOVID PASOŠIMA: Sramotna i antievropska odluka!

POTRESNO! OVDE SU SKONČALA SRPSKA DECA, KAMEN DA ZAPLAČE! Ovo je račun ustaškog grobara Franje 243 dece – 150 po komadu! (FOTO)

Ruski protivvazdušni raketni i topovski sistemi Pancir-S idealni su za uništenje vojnih bespilotnih letelica, navodi se u izveštaju Zajedničkog centra izvrsnosti vazduhoplovnih snaga NATO-a, koji predvodi komandant američkog vazduhoplovstva u Evropi i Africi DŽefri Li Harigjan.

U njemu se napominje da je „Pancir-S“ prvobitno razvijen za zaštitu od aviona i helikoptera, kao i za odbranu sistema PVO velikog dometa od udara preciznim oružjem, posebno sa malih visina.

– Zbog ovih karakteristika,„ Pancir-S1 “je idealan za borbu protiv čitavog niza malih i taktičkih vojnih bespilotnih letelica, a takođe vam omogućava da zatvorite jaz koji postoji u redovnim jedinicama PVO između posebnih sistema za protivljenje velikim dronovima i mini-dronovima – kaže se u izveštaju. …

Prema tome, „Pancir“ i slični kompleksi predstavljaju rastuću pretnju za NATO i trebalo bi ih neutralisati pre nego što uđu u bitku, zaključuju autori izveštaja.

Skrenuli su posebnu pažnju na to kako je Turska reagovala na eliminaciju samo jednog sirijskog „Pancira“ tokom vojne operacije u Idlibu.

– To je bio operativni cilj koji predstavlja stvarnu pretnju bespilotnim letelicama koje izvode misije vazdušne podrške za kopnene snage i zahtevaju momentalno uništavanje – kaže se u dokumentu.

NE PROPUSTITE

LANČANI SUDAR NA IBARSKOJ MAGISTRALI KOD RUŠNJA: Kilometarska kolona, ima povređenih!

PATRIJARH PORFIRIJE NA BANIJI: Ljudi su potrebni jedni drugima

Mihajlović: SRBIJA pokazala snagu u krizi koja pogađa ceo svet

NIJE MU DOBRO: „Alkatrazovcu“ Šobiću odloženo saslušanje u tužilaštvu

Da bi porazila „Pancir“, turska vojska je sprovela intenzivnu operaciju elektronskog suzbijanja, a njegovo uništavanje postalo je kritični trenutak za postizanje ciljeva celokupne operacije, napominju autori.

Kao što sledi iz otvorenih izvora, tokom borbene upotrebe u Siriji i Libiji raketni sistem PVO Pancir-S1 uništio je više od stotinu bespilotnih letelica i raznih projektila, uključujući turske bespilotne letelice Bayraktar TB2, izraelske bespilotne letelice tipa Heron, najmanje jedan američki RK-21A Integrator i dva MK-9A Predator.

Pored toga, „Pancir-S1“ je uništio desetine raketa i projektila koje militanti lansiraju iz više raketnih sistema, a takođe je učestvovao u odbijanju američkog raketnog udara na Siriju u aprilu 2018. godine. Tada su, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, raketni sistemi PVO pogodili 23 cilja, potrošivši na to 25 projektila, odnosno njihova efikasnost je bila skoro sto posto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter