Izvor: BSC HAPPY/INFORMER/TELEGRAF
01.01.2024 u 18:09
0

SRUŠENO VIŠE OD 100 ZGRADA U JAPANU: Tlo se ne smiruje, dva nova potresa u kratkom razmaku!

Japan su pogodila još dva zemljotresa jačine 3.5 i 3.6 stepeni Rihterove skale, prenosi EMSC. Podsetimo, serija potresa zabeležena je danas u Japanu, od čega je najjači bio 7,5 stepeni po Rihteru.

Nakon niza snažnih zemljotresa u japanskoj prefekturi Išikava, oštećeno je više od stotinu zgrada, a neke su se srušile, prenosi TV kanal NHK, pozivajući se na lokalne administracije.

Konkretno, stanovnici prefekture Tojama, koja je u susedstvu Išikave, prijavili su štetu. Još uvek nema informacija o šteti u samoj Išikavi. Za sada je poznat samo veliki požar u gradu Vadžima, ali detalji nisu saopšteni.

Prema rečima glavnog sekretara kabineta Jošimase Hajašija, poznato je najmanje šest slučajeva urušavanja kuća. Možda su ljudi ispod ruševina.

IMA MRTVIH U JAPANU! VIŠE OD 50 POTRESA ZA 7 SATI: Stiglo i novo upozorenje za stanovnike Išikave! (VIDEO)

Proglašena je opasnost od cunamija duž cele zapadne obale Japana od Hokaida do Kjušua. U oblasti najveće svetske nuklearne elektrane Kašivazaki-Kariva visina talasa bila je 40 centimetara. Vlada i Komitet za atomsku energiju stvorili su štab za sprečavanje nesreća u nuklearnim elektranama.

Pretnja od cunamija najavljena je i na ruskom Dalekom istoku – u Sahalinu, Vladivostoku, Nahodki, Habarovskoj teritoriji. Nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, maksimalna visina talasa u Primorju bila je 30 centimetara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter