Izvor: BSC HAPPY/SPUTNJIK
01.01.2024 u 18:24
0

KRAJ SE NE NAZIRE? Sukob u Ukrajini trajaće najmanje do 2025. godine

Velika Britanija i zemlje kontinentalne Evrope žele da produže sukob u Ukrajini najmanje do 2025. godine kako bi uspele da povećaju proizvodnju oružja i nastavile da pružaju pomoć Kijevu bez obzira na stav SAD, piše list „Tajms“, pozivajući se na izvore u britanskoj vladi.
Kako se navodi, vojna obaveštajna služba Velike Britanije ne očekuje da će Rusija ili Ukrajina uspeti da naprave odlučujuću prekretnicu u sukobu 2024. godine.
Ova godina neće doneti velike operativne uspehe. Postoji mala verovatnoća da dođe do velikog proboja – rekao je izvor iz
Istovremeno, evropske zemlje nameravaju da povećaju kapacitete za proizvodnju u sferi odbrane kako sudbina sukoba u Ukrajini ne bi zavisila od ishoda predsedničkih izbora u SAD, odnosno ako Donald Tramp pobedi i „zavrne slavinu“ što se tiče finansiranja Ukrajine.
List takođe piše da Velika Britanija za sada ne moženišta da ponudi Ukrajini, pošto su zalihe oružja kraljevine iscrpljene. S tim u vezi, London se obratio Berlinu sa zahtevom da pruži vojnu pomoć Kijevu. Pored toga, britanske vlasti pregovaraju i sa drugim zemljama o isporukama naoružanja Ukrajini.
Kako se navodi u članku, zapadni zvaničnici smatraju da će komanda Oružanih snaga Ukrajine moći da zadrži teritorije i bez pomoći Vašingtona, ali da će u tom slučaju ofanzivne operacije biti osetno ograničene.
Takođe, izvor iz ukrajinskih vojnih krugova priznao je za „Tajms“ da je sve više stanovnika zemljeumorno od sukoba i da su počeli da govore o primirju, ali da uslovi za to ostaju neizvesni.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter