Izvor: TANJUG
20.10.2022 u 08:18
0

STEJT DEPARTMENT OŠTRO ZAPRETIO: „Nećemo oklevati da upotrebimo sankcije protiv onih koji učestvuju u nabavkama iranskih dronova Rusiji“

SAD su posvećene nastavku saradnje sa saveznicima i partnerima kako bi se sprečilo dopremanje iranskih dronova Rusiji i nećemo oklevati da upotrebimo sankcije i druga odgovarajuća sredstva protiv onih koji učestvuju u tim nabavkama, saopštio je danas Stejt department.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs naveo je u saopštenju da su SAD, Velika Britanija i Francuska izrazili, na sastanku Saveta bezbednosti UN, ozbiljnu zabrinutost zbog toga što Rusija nabavlja dronove iz Irana.

-Sada imamo puno dokaza da se ti dronovi koriste u napadima na ukrajinske civile i važnu civilnu infrastrukturu (u Ukrajini)- naveo je Prajs.

-Dok Iran nastavlja da laže i poriče da dostavlja oružje Rusiji koje se koristi u Ukrajini, mi smo posvećeni saradnji sa saveznicima i partnerima u sprečavanju prebacivanja opasnog oružja Rusiji. Nećemo oklevati da upotrebimo sankcije i druga odgovarajuća sredstva protiv svih koji su uključeni u te nabavke-saopštio je portparol Stejt departmenta.

U saopštenju Stejt departmenta navedeno je da su članovima Saveta bezbednosti UN na jučerašnjem sastanku preneti ekspertski izveštaji iz Sekretarijata UN koji se odnose na saznanja o dostavljanju iranskih dronova Rusiji.

Stejt department ponavlja da će nastaviti da pruža bezbednosnu podršku Ukrajini bez presedana, uključujući sredstva za vazdušnu odbranu, kako bi Kijev mogao da se brani protiv dronova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter