Izvor: agencije
19.10.2023 u 14:30
0

STIŽU SVE GORE VESTI : Sve više civila strada, među njima VELIKI BROJ DECE, napad na bazu SAD U SIRIJI – RUSIJA poslala ogromnu pomoć

Rusija će uskoro isporučiti 27 tona humanitarne pomoći civilima u pojasu Gaze preko susednog Egipta, objavilo je danas Ministarstvo za vanredne situacije. Gaza je danima pod opsadom, od početka napada na Izrael palestinskog Hamasa, koji na vlasti u toj teritoriji. "Specijalni avion je poleteo sa aerodroma Ramenskoje kod Moskve ka aerodromu El Ariš u Egiptu. Ruska humanitarna pomoć će biti predata predstavnicima egipatskog Crvenog polumeseca kako bi bila poslata ka pojasu Gaze", saopštio je zamenik ministra Ilija Denisov. Nije rekao kada je avion poleteo. On je dodao da je poslato brašno, šećer, pirinač i testenine.

Izveden napad dronom na bazu SAD i naftno polje u Siriji

Sirijski opozicioni aktivisti rekli su da je danas izveden napad dronovima na američku bazu u istočnoj Siriji i na naftno postrojenje koje se nalazi u blizini, ali nema informacija o žrtvama.

Alarm upaljen u Francuskoj, ponovo evakuisano više aerodroma: Stižu dojave o postavljenim bombama

Navodi se da je napad delo boraca sa sedištem u Iranu koji su raspoređeni u istočnoj Siriji i zapadnom Iraku. Američka vojska nije odmah odgovorila na zahteve AP za potvrdu.
Evropski aktivista Omar Abu Lejla, koji je na čelu medijske kuće Deir Ezzor 24, rekao je da su tri drona sa eksplozivom pogodila danas gasno polje Konoko u istočnoj provinciji Deir el Zor koja se graniči sa Irakom.
Opozicioni ratni posmatrač Rami Abdurahman iz Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, rekao je da se na gasnom polju Konoko čulo pet eksplozija.
Opservatorija je saopštila da su tri drona napala i američku bazu Tanf u istočnoj Siriji blizu mesta gde se sastaju granice Sirije, Jordana i Iraka. Rečeno je da su dva drona oborena pre nego što su stigla do svojih ciljeva, dok je treći pogodio bazu, nanevši materijalnu štetu.

Pogođena kuća u Gazi, ubijeno četiri Palestinaca


Četvoro Palestinaca je ubijeno, a nekoliko njih, među kojima ima i dece, je ranjeno u vazdušnom napadu na kuću u Kan Iounisu u južnom pojasu Gaze u četvrtak, javili su palestinski mediji. Kako prenosi Rojters, radio Aksa povezan sa Hamasom saopštio je da su u vazdušnom napadu ubijena četiri Palestinca, a nekoliko ih je ranjeno.

Lansirane rakete na Tel Aviv iz Pojasa Gaze

Iz Pojasa Gaze lansirane su rakete u više oblasti u Tel Avivu. Sirene za uzbunu oglasile su se u Ramat Ganu, Kiriat Onu, Or Jehudi, Tel Avivu, Bnei Braku i Givat Šmuelu, preneo je „Tajms of Izrael“.

 

Kina želi da se rat između Izraela i Hamasa okonča što pre

Kina želi da se rat između Izraela i palestinskog Hamasa okonča što pre, izjavio je predsednik Kine Si Đingping, preneli su danas državni mediji, navodeći da je Peking spreman da radi sa arapskim vladama na trajnom rešenju sukoba.

Ubijen ključni čovek Hamasa u Gazi?

Šef palestinskih nacionalnih bezbednosnih snaga u Pojasu Gaze, Džihad Muheisen, ubijen je u vazdušnom napadu Izraela, prenosi Tajms of Izrael pozivajući se na palestinske medije.

Izraelske odbrambene snage za sada nisu komentarisale ove navode.

Pripadnici palestinske terorističke grupe Hamas verovatno su koristili severnokorejsko oružje tokom napada na Izrael 7. oktobra, pokazuje video snimak militanata i oružja koje je Izrael zaplenio, uprkos tome što Pjongjang poriče da naoružava tu militantnu grupu.

Južnokorejski zvaničnici, dva stručnjaka za severnokorejsko oružje i analiza oružja koje je Izrael zaplenio na bojnom polju, a koju je sproveo AP, ukazuju da je Hamas koristio severnokorejsku raketnu granatu F-7, koje se obično koristi protiv oklopnih vozila.

Američka agencija navodi da ti dokazi bacaju svetlo na ilegalne pošiljke severnokorejskog oružja koje Pjongjang šalje, uprkos međunarodnim sankcijama.

Rusija poslala u Egipat 27 tona humanitarne pomoći za Gazu

Rusija je poslala 27 tona humanitarne pomoći Pojasu Gaze, saopštilo je danas rusko Ministarstvo za vanredne situacije, koje je u Egipat poslalo avion sa pomoći za Gazu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter