Izvor:
05.03.2024 u 12:36
0

STVARA SE NOVI SVETSKI POREDAK! Orban: Hegemonija Zapada JE ZAVRŠENA, Rusije se NE ODRIČEMO!

Niko ne spori da je zapadna hegemonija okončana, da se formira novi svetski poredak, a Mađarska bi želela da ojača savez sa drugim zemljama koje brane suverenitet, ali ne bi želela da se svet deli na blokove, poručio je mađarski premijer Viktor Orban. na sastanku sa mađarskim ambasadorima.

„Hegemonija Zapada je završena, to danas niko ne osporava, to dobro potvrđuju podaci. Formira se novi svetski poredak, situacija se mora stalno procenjivati i analizirati“, rekao je Orban, prenosi agencija MTI .

Prema njegovim rečima, sada se pokušava da se svet podeli na geopolitičke blokove, a zemlje poput Mađarske koje brane suverenitet su pod ogromnim pritiskom.

„Članstvom u bloku je veoma ograničen manevarski prostor, pa iako je Mađarska zainteresovana za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u , podela na blokove nije u njenom interesu. Stoga ćemo ojačati savez sa drugim državama koje se brane. suverenitet“, dodao je Orban.

On je istakao da je zadatak mađarskih ambasadora u inostranstvu da „nepobitnim ekonomskim činjenicama pokažu svetu koliko je Mađarska uspešna”, a ne da se „upuštaju u objašnjenja zbog političkih razlika”.

Ranije je Orban rekao da Mađarska ne želi da odustane od ekonomske saradnje sa Rusijom , već bi naprotiv, radije da je pojača u oblastima koje nisu pogođene sankcijama, jer će se posle okončanja sukoba u Ukrajini ekonomski život nastaviti, a rusko tržište je važno za Mađarsku. Osim toga, Mađarska računa na saradnju sa Austrijom , Slovačkom i Srbijom , koje brane svoj suverenitet , u okviru nove asocijacije koja neće zameniti Višegradsku četvorku, već će postojati paralelno sa njom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter