Izvor:
05.03.2024 u 12:18
0

MIŠEL OBAMA OTKAČILA DEMOKRATE: Bajden gubi pamćenje i popularnost, tražili su drugog kandidata, ali sada im je rekla NE!

Supruga bivšeg američkog predsednika Baraka Obame Mišel neće se kandidovati za predsednika 2024. godine, uprkos brojnim glasinama, saopštila je njena kancelarija.

Sam Barak Obama je ranije izjavio da u potpunosti podržava predizbornu kampanju aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena , ali je pitanje na koje je ostalo neodgovoreno ticalo se Obamine supruge. U demokratskim krugovima vodila se tajna rasprava o mogućnosti zamene Bajdena u predizbornoj kampanji sa Mišel Obamom.

Kancelarija Mišel Obame je u izjavi za En-Bi-Si njuz saopštila da bivša prva dama nema takve planove. „Kao što je bivša prva dama Mišel Obama rekla nekoliko puta poslednjih godina, ona se neće kandidovati za predsednika. Gospođa Obama podržava kampanju predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris “, saopštila je Obamina kancelarija. Prema izvorima kanala, ona planira da pomogne Bajdenovu kampanju ove jeseni, kao i pre četiri godine.

Ime Mišel Obame često se pojavljuje u diskusijama među demokratama, a posebno donatorima Demokratske partije, koji su zabrinuti zbog niskog rejtinga aktuelnog predsednika SAD. Nakon objavljivanja izveštaja specijalnog tužioca Roberta Heura, u kojem je ukazao na probleme sa pamćenjem Bajdena, ime Mišel Obame se popelo na vrh rejtinga diskusije na društvenoj mreži Ks. Istovremeno, republikanci su takođe procenjivali ovu alternativu za nekoliko meseci, sa zabrinutošću ili radošću, primećuje TV kanal.

„LJUBAVI,TI SI MOJ TAJNI AGENT“: Američki pukovnik mislio da se dopisuje sa Ukrajinkom, navukli ga da šalje TAJNA DOKUMENTA i odaje POVERLJIVE INFORMACIJE

Poslednjih nedelja posebno su se zaoštrili problemi sa pamćenjem aktuelnog predsednika SAD: tri puta je pričao priče u kojima je, umesto aktuelnih šefova država, greškom pominjao njihove preminule prethodnike. Novi talas zabrinutosti izazvao je Heurov izveštaj, koji je pripremio na kraju istrage o nepravilnom čuvanju poverljivih dokumenata od strane Bajdena. U dokumentu je ukazao da ne vredi pokretati krivični postupak protiv predsednika SAD, jer bi na sudu mogao da se pojavi pred porotom kao „zgodan stariji čovek sa problemima sa pamćenjem“. Kako se navodi u izveštaju, Bajden je tokom komunikacije sa timom specijalnog tužioca pokazao probleme sa pamćenjem, nije mogao tačno da naznači datum početka i završetka svog potpredsednika i datum smrti njegovog sina Boa.

Bajden je potom održao posebno obraćanje u Beloj kući, izražavajući ogorčenje takvim ocenama. Šef Sjedinjenih Država je uverio da je „sve u redu“ sa njegovim sećanjem. Međutim, na kraju svog govora ponovo je pogrešio, pobrkavši Egipat sa Meksikom .

Sledeći predsednički izbori u SAD biće održani u novembru 2024. Donald Tramp i Niki Hejli se bore za nominaciju republikanaca . Bajden je izjavio i da namerava da bude ponovo izabran iz Demokratske stranke.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter