Izvor: RT Balkan
05.03.2024 u 11:41
0

„LJUBAVI,TI SI MOJ TAJNI AGENT“: Američki pukovnik mislio da se dopisuje sa Ukrajinkom, navukli ga da šalje TAJNA DOKUMENTA i odaje POVERLJIVE INFORMACIJE

Penzionisani pukovnik američke vojske u Nebraski optužen je za slanje poverljivih podataka preko stranice za upoznavanje,

Dejvid Frenklin Slejter (63), uhapšen u subotu, bio je do 2022. zaposlen u Strateškoj komandi – Stratkomu (Stratcom), koji nadzire američki arsenal nuklearnih projektila.  Optužen je za nezakonito slanje dokumenata koji bi „mogli biti korišćeni za uzrokovanje štete Sjedinjenim Državama“.

Slejter je optužen za zaveru i dva slučaja neovlašćenog otkrivanja informacija o nacionalnoj odbrani i preti mu do 10 godina zatvora.

U optužnici piše da je Slejter prosledio informacije koje je saznao iz poverljivih Stratkomovih brifinga, a koji se odnose na rusku vojnu operaciju u Ukrajini. Podatke je slao osobi za koju je verovao da je žena u Ukrajini.

HAOS U KIJEVU, JEDNI DRUGIMA POČELI DA VADE OČI Kličko udario na Zelenskog: „Ukrajincima da objasni smenu Zalužnog, to je VELIKA GREŠKA!“

Tokom dopisivanja često je dobijao pitanja o tajnama američke nacionalne odbrane, kažu tužioci. BBC navodi da jedna od poruka od 11 marta glasi: „Dragi, šta se prikazuje na ekranima u posebnoj sobi?? Vrlo je zanimljivo“.

Slejter je 23. marta dobio pitanje o jednoj zemlji, ali je taj deo u optužnici redigovan, pa nije jasno na koju zemlju se pitanje odnosilo.

„Ti si moj tajni agent. S ljubavlju“, rekao mu je kontakt nakon odgovora.

„Dragi moj Dejve, hvala na vrednim informacijama“ i „ti si moj tajni doušnik, ljubavi“, glasile su druge poruke.

U dokumentima se ne navodi koga je Slejter kontaktirao, kao ni naziv stranice za upoznavanje.  Slučaj su istraživali FBI i Kancelarija za posebne istrage Vazduhoplovnih snaga SAD.

– Pojedinci s pristupom strogo poverljivim informacijama imaju određene odgovornosti – rekla je povodom ovog slučaja državna tužiteljka u Nebraski Suzan Ler.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter