Izvor: RT Balkan
05.03.2024 u 11:28
0

HAOS U KIJEVU, JEDNI DRUGIMA POČELI DA VADE OČI Kličko udario na Zelenskog: „Ukrajincima da objasni smenu Zalužnog, to je VELIKA GREŠKA!“

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je pogrešio jer je otpustio glavnokomandujućeg ukrajinskih Oružanih snaga Valerija Zalužnog, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Zelenski je prošlog meseca razrešio Zalužnog, rekavši da treba da se „promeni strategija“, a zamenio ga je general Aleksandar Sirski.

„Njegova smena je bilo velika greška. Treba da se ujedinimo oko ljudi koji imaju veliku podršku. Zalužni je prema svim istraživanjima imao veliku podršku“, rekao je Kličko u itervjuu za italijansku „Republiku“.

„Dve godine je uspešno branio našu zemlju od najveće i najmoćnije vojske na svetu“, naglasio je on, dodajući da javnost vidi slavnog generala kao „najvažnijeg branioca nacije“.

Kličko, koji je ranije optužio Zelenskog za „autoritarizam“, tvrdi da je predsednik „trebalo da objasni zašto je doneo odluku koja je šokirala Ukrajince“, jer su se „mnogi osećali zbunjeno i očajno“.

Zalužni je bio zaslužan za vođenje odbrane Kijeva tokom ranih faza sukoba.

Njegov uspeh je kasnije pokvarila neuspela kontraofanziva 2023, tokom koje su ukrajinske trupe pretrpele teške gubitke. Ipak, Zalužni je, prema anketi koja je sprovedena u decembru, ostao popularan, sa rejtingom višim od 80 odsto.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter