Izvor: Tanjug
05.03.2024 u 10:38
0

DECA U GAZI UMIRU OD GLADI: Predstavnici UN obišli razrušene bolnice, ono što su videli pocepalo bi i najtvrđe srce

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da deca umiru od gladi u severnoj Gazi, kao i da je do tih "mračnih nalaza" došlo nakon posete predstavnika agencije UN bolnicama Al-Avda i Kamal Advan tokom vikenda.

On je na društvenim mrežama napisao da je nedostatak hrane rezultirao smrću desetero dece i „teškim nivoima pothranjenosti“, dok su zgrade bolnica uništene, prenosi BBC. Prema njegovim rečima, SZO je uspela da isporuči 9.500 litara goriva svakoj bolnici, kao i neke neophodne medicinske potrepštine, ali da je to „delić hitnih potreba za spašavanje života“.

Gebrejesus je rekao da SZO apeluje na Izrael da obezbedi da humanitarna pomoć može da bude isporučena bezbedno i redovno.

ZAHAROVA STRAŠNO LJUTA: Šta rade zapadne diplomate u Moskvi kad odbijaju satanak sa Lavrovim?

„Civilima, posebno deci i zdravstvenom osoblju, hitno je potrebna veća pomoć. Ali ključni lek koji je potreban svim ovim pacijentima je mir. Prekid vatre“, naglasio je Gebrejesus na X platformi.

Ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas izvestilo je u nedelju da je najmanje 15 dece umrlo od pothranjenosti i dehidracije u bolnici Kamal Advan, prenosi BBC. Šesnaesto dete umrlo je u nedelju u bolnici u južnom gradu RafI, javila je u ponedeljak palestinska novinska agencija Wafa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter