Izvor: tass
05.03.2024 u 10:25
0

ZAHAROVA STRAŠNO LJUTA: Šta rade zapadne diplomate u Moskvi kad odbijaju satanak sa Lavrovim?

Zapadni izaslanici u Moskvi mešaju se u unutrašnje poslove Rusije saopštava ministarsvo spoljnih poslova Rusije. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova takođe je dovela u pitanje aktivnosti izaslanika EU u Rusiji nakon njihovog odbijanja da se sastanu sa Sergejem Lavrovom.

Zapadni ambasadori u Moskvi priređuju „performanse“ kao deo svog plana mešanja u unutrašnje stvari Rusije, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u emisiji Solovjev uživo.

ONI SU POLITIČKI IMBECILI, SVE IH TREBA PROTERATI! Medevedev ZAGRMEO kao nikada do sada, ovaj potez im neće OPROSTITI

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da je pozvao ambasadore EU na sastanak kako bi razjasnili situaciju uoči predstojećih predsedničkih izbora u Rusiji, ali da su oni tada odbili da prisustvuju samo dva dana pre tog događaja. Visoki diplomata je rekao i da Rusija poseduje informacije koje pokazuju da ambasade EU u Moskvi pripremaju mehanizme za podršku nesistemskoj opoziciji.

„Oni, mislim na ambasadore zapadnih, NATO zemalja, sve vreme provode radeći samo jednu stvar. <…> Prvo, mešaju se u unutrašnje stvari naše zemlje. Drugo, bukvalno su pravili predstave koje, takođe, imaju šta da rade. mešanjem u unutrašnje stvari Rusije“, rekla je Zaharova.

Diplomata je doveo u pitanje aktivnosti izaslanika EU u Rusiji nakon njihovog odbijanja da se sastanu sa Lavrovom. Ona je takođe ponovila reakciju Lavrova, koji je kritikovao kukavičluk zapadnih ambasadora zbog odbijanja da se sastane sa ruskim zvaničnicima.

„Bez obzira da li poštujem ili ne poštujem te ljude, oni su funkcioneri. Oni samo prenose informacije iz jedne zemlje u drugu. <…> A oni (ambasadori EU u Moskvi ) više ne rade svoj posao“, zaključila je ona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter