Izvor: TELEGRAF
03.05.2024 u 16:44
0

NESREĆA U RUDNIKU MRAMOR KOD TUZLE: Još uvek traje spašavanje rudara

Predsednik Sindikat Rudnika Kreka Zuhdija Tokić izjavio je da se nesreća desila u jami na otkopu i tada je došlo do obrušavanja zemlje

U Rudniku lignita „Mramor“ još traje akcija spašavanja rudara koji je ostao zatrpan zemljom koja se u jednom trenutku obrušila ranje danas.

Predsednik Sindikat Rudnika Kreka Zuhdija Tokić izjavio je da se nesreća desila u jami na otkopu i tada je došlo do obrušavanja zemlje.

“U ranim jutarnjim satima došlo je do obrušavanja i prvi kopač rudar je zatrpan. Službe su na terenu i sve ekipe za spašavanje čine sve kako bi se rudar izvukao živ i zdrav”, kazao je za sarajevsku N1 Tokić.

On je rekao da u tom trenutku niko jami nije mogao da priđe, te da o zatrpanom rudaru ne mogu da daju informacije.

„Znamo sve, ali ništa ne možemo da kažem dok se ne bude spašen živ i zdrav”, rekao je Tokić.

U rudniku „Mramor“, nedaleko od Tuzle, pre 34 godine se dogodila najveća rudarska nesreća na ovim prostorima u kojoj je poginulo 180 rudara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter