Izvor: happybsc/tanjug
03.05.2024 u 15:47
2

POKUŠAJ PODIZANJA TENZIJA ZA VASKRS U POTOČARIMA: Verski službenici da upozore na moguće podizanje tenzija za Vaskrs

Okupljanje Bošnjaka u Potočarima, koje je nezvanično planirano na Vaskrs, novi je pokušaj podizanja tenzija i provociranja, a Srbi treba da proslave praznike u skladu sa običajima i pravoslavnom verom, rekao je predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Prema saznanjima Srne veće okupljanje Bošnjaka planirano je za Vaskrs u Potočarima kod Srebenice, a namera je i da se provokacijom srpskog naroda pokušaju izazvati incidenti. „Pošto su nas u ratu ubijali na najveće praznike, sada su odlučili da podmuklo izazovu neželjene incidente i ponovo to predstave kao napade na njih, jer očigledno im ne ide onako kako su zamišljali u vezi sa rezolucijom kojom bi sve Srbe targetirali kao genocidni narod“, kaže Kojić. Kojić je naveo da u Srebrenici već pojedinci podižu tenzije pričama o nekakvom ratu, pričama da Bošnjaci beže iz Srebrenice, ali da se u gradu ne može primetiti ništa neobično, osim malo veće gužve u prodavnicama, što je normalno s obzirom na praznike.

„Pozivam sve verske službenike da naš pravoslavni rod upozore na moguće pokušaje podizanja tenzija, ali da se svi ponašamo u skladu sa našim običajima i proslavimo praznike kako dolikuje pravoslavnoj veri“, naveo je Kojić. On je dodao da veruje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i do sada, zaštititi svakog građanina ma kako se on zvao i kako se Bogu molio, ali i da će sve one koji podižu tenzije ili koji rade bilo šta što nije u skladu sa zakonom adekvatno kazniti. „Ukoliko dođe do okupljanja u Potočarima na Vaskrs trebalo bi i zapadnim ambasadama biti jasno ko u BiH ne želi mir i kome odgovaraju tenzije, a to sigurno nisu Srbi, pogotovo na ovom području jer smo mi mnogo platili zarad mira i sve druge priče su laž“, zaključio je Kojić u izjavi za Srnu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POKUŠAJ PODIZANJA TENZIJA ZA VASKRS U POTOČARIMA: Verski službenici da upozore na moguće podizanje tenzija za Vaskrs”

  1. Rezolucija o genocidu u Srebrenici ce biti usvojena sa preko 80%..
    To se zna,a Bosnjaci nemaju nikakav razlog da prave incidente na Svetom mjestu u Potocarima..

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter