Izvor: TANJUG
30.04.2024 u 15:34
0

PETER SIJARTO: Sukob u UKRAJINI mora se okončati da bi se sprečilo nuklearno ratno ludilo

Sukob u Ukrajini mora brzo da se okonča da bi se sprečilo „nuklearno ratno ludilo“, a to je moguće samo uz uspon promirovnih snaga na evropskim parlamentarnim izborima, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova u Dušanbeu Peter Sijarto. On je rekao da rat predstavlja sve veće izazove „zbog sve većih masakara i razaranja, rastuće isporuke oružja i zato što se neki evropski političari uvlače u ratno ludilo, do tačke u kojoj se ludilo nuklearnog rata, takođe, pojavilo u evropskom diskursu“, preneo je MTI.

„Ratno ludilo u zapadnoj Evropi dobilo je novu dimenziju i pretvorilo se u neku vrstu nuklearnog ratnog ludila. Čuli smo francuskog i poljskog predsednika kako govore o mogućnosti nuklearnog rata“, istakao je Sijarto. On je rekao da će, ukoliko se rat u Ukrajini dalje bude širio, verovatno eskalirati u treći svetski rat, a možda i u nuklearni rat „i u tom slučaju će sve i svi biti izgubljeni, što niko zdravorazumski ne može da poželi“. Sijarto je pozvao na prekid vatre i mirovne pregovore što pre. „Evropski parlamentarni izbori 9. juna mogli bi da budu veliki korak u tom pravcu, jer ljudi mogu da spasu Evropu i svet od ludila nuklearnog rata“, rekao je on i pozvao Mađare da daju svoj glas i ne zaborave da se nuklearno ratno ludilo može okončati glasanjem za Fides.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter