Izvor: BSC Happy
25.01.2023 u 13:06
0

SUNAK PODRŽAO NEMAČKU: „Slanje tenkova Ukrajini je ispravna odluka!“

Britanski premijer Sunak nazvao je ispravnom odluku Nemačke da Kijevu isporuči tenkove Leopard

Britanski premijer Riši Sunak nazvao je „ispravnom“ odluku Nemačke da Ukrajini pošalje tenkove Leopard, koji će, po njegovom mišljenju, zajedno sa britanskim Čelendžerom 2 ojačati „vatrenu moć“ ukrajinskih snaga.

Ranije je nemački kabinet saopštio da je vlada odlučila da u Ukrajinu pošalje 14 tenkova Leopard 2.

„ŽELIM DA SE SMEJEM U TVOJOJ BLIZINI ZAUVEK!“ Supruga Olena čestitala rođendan Zelenskom (FOTO)

Berlin je saopštio da je odluka doneta kao rezultat intenzivnih pregovora sa svojim partnerima.

-Prava odluka NATO saveznika i prijatelja da pošalju glavne borbene tenkove u Ukrajinu. Zajedno sa Čelendžerom 2 oni će ojačati ukrajinsku odbrambenu vatrenu moć -tvitovao je Sunak reagujući na vest o odluci Berlina da pošalje tenkove.

Ranije je kancelarija britanskog premijera Rišija Sunaka saopštila da će Velika Britanija u narednim nedeljama u Ukrajinu prebaciti 14 tenkova Čelendžer 2, a narednih dana će početi obuka ukrajinske vojske za njihovo korišćenje.

Rusija je ranije poslala protesnu notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini.

RUSIJA SPREMA OFANZIVU VELIKIH RAZMERA: „Vojsku je preuzela stara garda generala!?“

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaka isporuka koja sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ kada isporučuju oružje Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da „upumpavanje“ Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter