Izvor: BSC Happy
25.01.2023 u 13:18
0

INDIJA DOMAĆIN G20: „Nadamo se Putinovom učešću na samitu“

Bivši ambasador u Rusiji Venkateš Varma kaže da se Modi nada Putinovom učešću u G20

Indijski premijer Narendra Modi raduje se učešću ruskog predsednika Vladimira Putina na samitu G20, koji će biti održan 9. i 10. septembra u Nju Delhiju, izjavio je bivši ambasador Indije u Rusiji (2018-2019) Bala Venkateš Varma.

-Indija ove godine predsedava G20. Biće i samit ŠOS-a, održaće se samit G20. (premijer) Narendra Modi računa na učešće predsednika Putina u ovim događajima- rekao je Varma na okruglom stolu u Rusiji.

SUNAK PODRŽAO NEMAČKU: „Slanje tenkova Ukrajini je ispravna odluka!“

Prema njegovim rečima, Indija će tokom svog predsedavanja „pomoći zemljama trećeg sveta da prevaziđu zavisnost od duga, obezbediti sigurnost hrane, rešiti probleme vezane za pandemiju (KOVID-19), boriti se protiv nasilja i terorizma, boriti se protiv klimatskih promena, promovisati ekonomski razvoj zemalja Global Jug.

Indija je 1. decembra preuzela predsedavanje G20.

Indija će predsedavati G20 godinu dana, od 1. decembra 2022. do 30. novembra 2023. godine.

RUSIJA SPREMA OFANZIVU VELIKIH RAZMERA: „Vojsku je preuzela stara garda generala!?“

Očekuje se da će Indija tokom svog predsedavanja biti domaćin više od 200 sastanaka G20 širom zemlje, počevši od decembra 2022. Samit G20 na nivou šefova država i vlada zakazan je za 9. i 10. septembar 2023. godine u Nju Delhiju.

Ranije je objavljeno da je na stranici učesnika samita G20 u Delhiju postavljen portret ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pored njega, tu su i fotografije svih ostalih lidera G20, šefice Evropske komisije Ursule fon Der Lajen, kao i lidera drugih zemalja koje je Indija posebno pozvala – predsednika Egipta, Nigerije, Sjedinjenih Država. Arapskih Emirata, premijeri Bangladeša, Mauricijusa, Holandije, Singapura i Španije, kao i šef sultanata Oman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter