Izvor: TANJUG
19.07.2022 u 18:39
0

SUŽAVA SE IZBOR: U trci za premijera Velike Britanije ostalo 3 kandidata!

Bivši ministar finansija u vladi Velike Britanije Riši Sunak zadržao je danas prednost u trci za novog premijera i naslednika Borisa Džonsona koji je podneo ostavku, ali dva preostala Sunakova rivala su smanjila dosadašnju prednost i učinila nadmetanje krajnje neizvesnim.

Na današnjem glasanju parlamentarnih poslanika iz redova Konzervativne stranke, iz trke je ispala Kemi Badenou, bivša ministrka za ravnopravnost, dok su Sunak, ministarka spoljnih poslova Liz Tras i Peni Mordant, ministarka trgovine, nastavili da se nadmeću za premijerski položaj.

DŽONSON „PREŽIVEO“ GLASANJE! Britanska vlada dobila poverenje!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poslanici iz Konzervatine stranke će eliminisati još jednog kandidata pre nego što 200.000 članova vladajuće stranke izabere svog novog lidera, koji će automatski postati i novi britanski premijer.

Za razliku od 2019. godine, kada je Džonson bio favorit u trci za Dauning strit, ovogodišnji rezultat je teže prognozirati, iako rezulztati anketa sprovednih među članovima Konzervativne stranke sugerišu da bi Sunak mogao da izgubi od onog kandidata koji bude izabran da se suoči s njim u poslednjem izbornom krugu, navodi Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter