Izvor: agencije tass/ria novosti
22.01.2024 u 13:46
0

SVAKO KO IZDA RUSIJU MORA TO DA NADOKNADI: Putin danas usvaja zakon o zapleni imovine svih koji rade protiv države

U ruskom parlamentu danas je počela rasprava o nacrtu zakona prema kojem bi država Rusija dobila ovlašćenja da zapleni imovinu građanima osuđenim za klevetu oružanih snaga ili za javno pozivanje na ''radnje koje podrivaju bezbednost države''.

U obrazloženju predloga zakona se navodi da se u cilju suzbijanja finansiranja krivičnih dela, kao i drugih aktivnosti usmerenih protiv bezbednosti Ruske Federacije, nacrtom zakona predlaže da se Krivični zakon Ruske Federacije dopuni mehanizmom koji predviđa konfiskaciju novca, dragocenosti i druge imovine koja se koristi ili je namenjena za njihovo finansiranjeprenosi RIA Novosti.

Predsednik donjeg doma parlamenta Državne dume Vjačeslav Volodin nazvao je nacrt “zakonom o nitkovima“.

RUSIJA UVODI DRAKONSKE KAZNE: Ko širi laži o ratu u Ukrajini ostaje bez svega

Kako prenosi Rojters, prema nacrtu zakona, država bi mogla da, na primer, zapleni imovinu Rusa koji su napustili zemlju i kritikovali rat, ali koji svoju nepokretnu imovinu u Rusiji rentiraju i tako ostvaruju profit.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter