Izvor: TANJUG
07.12.2023 u 19:05
0

SVE SE DA RESITI: ERDOGAN- Nema nerešivih pitanja sa Grčkom

Između Ankare i Atine nema nerešivih pitanja uprkos nekim neslaganjima, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i naveo da Turska želi da nastavi pozitivan zamah postignut u bilateralnim odnosima dve zemlje, prenosi Rojters.

„AKO SE PLAŠIŠ LAVROVA – TAKO I RECI“: ZAHAROVA optužila bivšeg britanskog

Erdogan je, posle sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom u Atini, najavio da će ministri spoljnih poslova dve zemlje razgovarati o sporovima u Egejskom moru i veruje da bi bilo dobro da se održavaju godišnji razgovori na visokom nivou. „Između nas nema nerešivog pitanja. Dokle god se fokusiramo na širu sliku i ne završavamo kao oni koji pređu more i utope se u reci“, rekao je Erdogan i dodao da dva NATO saveznika žele da povećaju obim bilateralne trgovine na 10 milijardi dolara.

Tokom posete Atini, Erdogan se prethodno sastao sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu i najavio „novu eru u odnosima između Turske i Grčke. Sakelaropulu je kasnije izjavila da je „važno održavati pozitivnu klimu“ i da dve zemlje „rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusedskih odnosa u korist našeg naroda“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter