Izvor: Kurir.rs
24.01.2024 u 01:57
1

PRVA REAKCIJA ŠVEDSKE: „Danas smo korak bliže da postanemo punopravni član NATO“

Švedski premijer Ulf Kristerson poručio je večeras da je njegova zemlja korak bliže punopravnom članstvu u NATO, pošto je turski parlament odobrio zahtev Stokholma za članstvo u Alijansi.

NAPETOST U EVROPSKOJ UNIJI SVE VEĆA: Mađarska odbrusila ovoj NATO članici

„Danas smo korak bliže tome da postanemo punopravni član NATO. Pozitivno je to što je Velika Generalna skupština Turske glasala za ulazak Švedske u NATO“, napisao je Kristerson na društvenoj mreži X.

Švedski zahtev je poslat turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na konačno potpisivanje, posle čega će biti prosleđen američkom Stejt departmentu, a da bi Švedska postala punopravna članica Alijanse, potrebno je da njen zahtev odobri i mađarski parlament.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRVA REAKCIJA ŠVEDSKE: „Danas smo korak bliže da postanemo punopravni član NATO“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter