Izvor: BSC HAPPY/REPUBLIKA
29.12.2023 u 22:03
0

SVET 2024. GODINE ČEKA JOŠ VEĆI RAT? Poslednja poruka Hamasovaca ledi krv u žilama

Član Političkog biroa Pokreta Hamas Osama al-Hamdan rekao je da Palestincima nije potrebno ničije tutorstvo i da ne prihvataju raspoređivanje stranih snaga u Pojasu Gaze.

U razgovoru za agenciju Anadoija u kancelariji Hamasa u Bejrutu, Hamdan je rekao da je najvažnija tema razgovora između Izraela i Hamasa nova razmena zarobljenika i prekid vatre.

– Dobili smo neke inicijative od naše braće posrednika kao što su Katar i Egipat (o razmeni zarobljenika), ali naš stav je jasan, a to je da se napadi u potpunosti obustave. Koren problema su izraelski napadi na Gazu. Razmena zatvorenika je posledica ovog problema. Nije u redu ulaziti u druge detalje, a da ne ulazimo u suštinu problema, a napadi na naš narod se moraju zaustaviti. Svi znaju da želimo razmenu zarobljenika, to nije tajna. Međutim, ovaj proces se odvija putem pregovora i dogovora. To nije moguće dok neprijateljski napadi još traju – istakao je Hamdan.

Povodom navoda i razgovora o uspostavljanju nove administracije u Pojasu Gaze uz posredovanje nekih zemalja, Hamdan je dodao da Hamasu i Palestincima ne treba ničije tutorstvo i da ga ne prihvataju.

TRUDNICE U GAZI PROLAZE KROZ PAKAO! Hanan se porodila u toku bombaškog napada

Dakle, po ovome što se može čuti od Hamdana, Izrael i Hamas će se i u narednom periodu vrteti u krug i njihovi ljudi ubijaće jedni druge uz veliku i realnu mogućnost da u sukob umešaju i neku drugu zemlju.

Palestinski narod je taj koji odlučuje o palestinskoj administraciji i njenim unutrašnjim poslovima. Palestinski narod ne prihvata one koji jašu na izraelskim tenkovima pod okriljem SAD i predstavljaju se kao legitimni. Palestinski narod je taj koji je stvorio legitimitet i danas zna na koji legitimitet mora da se osloni – rekao je on.

Prokomentarisao je i navode da su međunarodne vojne snage, uključujući arapske države, ušle u Pojas Gaze.

Ako međunarodne sile žele da oslobode Palestinu i okončaju okupaciju, dobrodošle su. Ali ako okupaciju (izraelsku) zamenjuju druge sile, ko je rekao da Palestinci žele zameniti cionističku okupaciju drugom okupacijom? – upitao je Hamdan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter