Izvor: BSC HAPPY/SPUTNJIK
29.12.2023 u 21:22
0

Guverner Ohaja stavio veto na zakon o zabrani promene pola

Republikanski guverner Ohaja Majk Divajn stavio je veto na zakon kojim bi maloletnim transrodnim osobama bilo zabranjeno da primaju hormonsku terapiju ili da podležu operaciji promene pola.

– Ukoliko bi zakon bio usvojen, Ohajo bi time rekao da država i vlada bolje od roditelja znaju šta je najbolje za njihovo dete – rekao je Divajn, prenosi Njujork tajms.
Portparol guvernera je rekao da je Divajn doneo odluku nakon što je prošle nedelje posetio bolnice i sastao se sa porodicama koje su „i pozitivno i negativno“ pogođene posledicama hormonske terapije ili operacije promene pola.
Pored zabrane tzv. „tranzicione nege“ maloletnicima, u zakonu se kaže da bi medicinski radnici koji pružaju negu mogli da izgube licence, a protiv njih bi mogla da bude podignuta optužnica.
Zakonom bi transrodnim devojkama bilo zabranjeno da igraju u ženskim sportskim timovima u srednjoj školi i na fakultetu.
Prema podacima Njujork tajmsa, dosad je više od 20 američkih saveznih država usvojilo restriktivne zakone u vezi sa „tranzicionom negom“, a neki od njih, između ostalog, uključuju zabranu razgovora o polu učenika u školi.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter