Izvor: RT
05.12.2023 u 07:19
0

SVET DRHTI ZBOG NJEGOVIH REČI! DONBAS I NOVORUSIJA SU DEO VELIKE RUSIJE: PUTIN istorijskim govorom ZALEDIO SVE!

Predsednik Rusije izjavio je da će u narednom periodu biti donete sistemske mere kako odgovoriti na diskriminaciju ruskih državljana u inostranstvu, kao i daće se rešiti pitanje amnestije za određene kategorije žena koje se u zatvoru nalaze

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je da se ne prave nepotrebne razlike između novih i ostalih regiona Ruske Federacije.

„I Novorusija i Donbas su deo Velike Rusije“, reagovao je Putin na sastanku sa članovima Saveta za ljudska prava i njihovu opasku da medicinska zajednica u pomenutim krajevima pruža jednaku podršku šefu države.

Predsednik Rusije naglasio je da je neophodno da se veoma ozbiljno shvate poštovanje ljudskih prava u novim regionima Ruske Federacije.

Kada su u pitanju slučajevi rusofobije i diskriminacije ruskih državljana koji žive u inostranstvu, Putin je rekao da će zajedno sa Savetom za ljudska prava, Ministarstvom spoljnih poslova i Vladom Rusije biti razvijene sistemske mere i donete odluke o tome kako da se odgovori na te pojave.

„Ono sa čime se suočavamo zahteva da budemo pažljivi prema ovim procesima, zahteva naše prilagođavanje u odnosima sa državama u kojima se dešavaju ovakve stvari, i zahteva naš pažljiv odnos prema ljudima koji žele da se vrate u svoju otadžbinu. Naravno, za to su potrebne neke sistemske mere“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je napomenuo da će pristupi ovim procesima tek biti formulisani.

„Ne mislim da će sreća doći u domove onih koji vode takvu politiku“, zaključio je Putin.

On je dodao da je neophodno doneti odluke o amnestiji za određene kategorije žena koje se nalaze u zatvoru zbog nenasilnih zločina.

Članica Saveta za ljudska prava, Eva Merkačeva, zamolila je Putina da pomiluje sve žene koje su počinile nenasilne zločine, koje imaju maloletnu decu, kao i žene koje su prvi put počinile nenasilna krivična dela, u čijim slučajevima nema žrtava ili koji nisu protiv njihovog oslobađanja.

„Što se tiče žena u zatvoru: primeri koje ste dali su ubedljivi. Mislim da je potrebno pripremiti i doneti odgovarajuće odluke, uključujući i amnestiju za određene kategorije žena koje se nalaze u zatvoru“, naveo je Putin kao odgovor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter