Izvor: BSC HAPPY/ALO
04.12.2023 u 22:36
1

„NE POSTOJI MAGIČNI ĆUP“: Bela kuća priznala da je sve manje novca za Ukrajinu!

Sjedinjene Američke Države će ostati bez sredstava za podršku Ukrajini u narednim nedeljama ako Kongres ne preduzme mere, saopštila je direktorka Kancelarije za budžet Bele kuće Šalanda Jang.

Prekid isporuka američkog oružja u Ukrajinu, koji se može dogoditi do kraja godine, ako Kongres ne odobri dodatno finansiranje, povećaće verovatnoću pobede Rusije, izjavila je Jang u pismu predsedniku Predstavničkog doma Majku Džonsonu, prenosi Frans Pres.

Ona je u pismu liderima Kongresa navela da je zabrinutost za nastavak američke podrške Ukrajini porasla je nakon višemesečnih sukoba u Kongresu oko vladine potrošnje, uključujući vojnu pomoć Ukrajini.

Ne postoji magični ćup za finansiranje. Nestalo nam je novca, i skoro nam je ponestalo vremena – upozorila je Jang.

Jang je podsetila da je sve, osim oko tri odsto vojnog finansiranja, potrošeno do sredine novembra.

BAJDENU SE CRNO PIŠE? Republikanci spremili PARALIŠUĆI plan za predsednika SAD

Od 111 milijardi dolara koje je Kongres do sada odobrio za podršku Ukrajini, Ministarstvo odbrane je iskoristilo 97 odsto svog budžeta od 62,3 milijarde dolara za Ukrajinu, prema Beloj kući.

Prema informacijama portala „Volstrit džurnal“, pismo predstavlja jednu od najsnažnijih poruka Bele kuće Kongresu kada je reč o pomoći Kijevu.
Kako je Bela kuća ranije saopštavala, sredstva koja je Kongres SAD dogovorio za Ukrajinu su na izmaku, zbog čega se obim paketa pomoći postupno smanjuje.

Američki predsednik Džozef Bajden je tražio od Kongresa da odobri paket pomoći u iznosu od gotovo 106 milijardi dolara, koji uključuje 61 milijardu za Ukrajinu, zatim za Izrael i druge potrebe, ali se suočio sa protivljenjem, jer republikanci uslovljavaju podršku donošenjem zakona kojim bi se zaustavio priliv migranata preko američko-meksičke granice.

Kongres je već izdvojio 111 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, uključujući 67 milijardi dolara za finansiranje vojnih nabavki, 27 milijardi za ekonomsku i civilnu pomoć i 10 milijardi za humanitarnu pomoć.

Bajdenova administracija je saopštila da je poslednjih sedmica usporila tempo slanja pojedine vojne pomoći Ukrajini u pokušaju da produži isporuke dok Kongres ne odobri dodatna sredstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„NE POSTOJI MAGIČNI ĆUP“: Bela kuća priznala da je sve manje novca za Ukrajinu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter