Izvor: tanjug
20.10.2021 u 17:41
0

Talibani i Lavrov razgovarali o budućnosti Avganistana

Delegacija talibana razgovarala je o regionalnoj stabilnosti i budućnosti Avganistana sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom, potvrdio je danas portparol ministarstva spoljnih poslova Avganistana Abdul Kahar Balki.

-Danas se delegacija Islamskog emirata Avganistan, koju predvodi zamenik premijera privremene vlade Mula Abdul Salam Hanafi sastala sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i njegovom delegacijom. Strane su vodile značajne razgovore o konstruktivnim odnosima između Kabula i Moskve regionalnoj stabilnosti i boljoj budućnosti Avganistana- napisao je portparol na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ:KRAJ ISTRAGE: Bečki terorista delovao sam

Ranije su mediji izvestili da se Lavrov sastaje sa delegacijom talibana uoči pregovora o Avganistanu u okviru “Moskovskog formata”.

Ruski ministar spoljnih poslova apelovao je danas na međunarodnu pomoć Kabulu, nakon otvaranja međunarodne konferencije o Avganistanu u „Moskovskom formatu“ na kojoj su se talibani pojavili prvi put otkako su u avgustu preuzeli vlast.

Pakistan, Kina, Iran, Indija i bivše sovjetske države Centralne Azije pridružile su se talibanskim zvaničnicima na sastanku u Moskvi, ali se predstavnici SAD nisu pojavili, zbog, kako su naveli, tehničkih razloga. 

PROČITAJTE JOŠ: IMUNIZACIJA U SAD: Obavezna vakcinacija policajaca i vatrogasaca

U Moskvi se danas održava treća sesija konsultacija u „Moskovskom formatu“ o situaciji u Avganistanu u kojima učestvuju predstavnici Avganistana i 10 susednih država.

“Moskovski format” uspostavljen je 2017. godine na osnovu šestostranog konsultativnog mehanizma između predstavnika Rusije, Avganistana, Indije, Irana, Kine i Pakistana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter